La drum, cu masina


Planuiti o vacanta cu copiii, cu masina, spre destinatia aleasa. Dar aveti de mers cateva sute de kilometri, iar cei mici vor avea nevoie de o preocupare permanenta, pentru a nu se plictisi.

Pana pe la trei ani o mare parte din drum vor dormi, mai ales daca veti alege ora de plecare in functie de programul lor de somn.

De pe la patru ani vor fi interesati deja de locurile prin care trec si vor pune zeci de intrebari. Asadar e bine sa aveti pregatite o serie de jucarii, pe care sa le oferiti pe rand, nu toate odata, caci se vor plictisi rapid si atunci se strica treaba. Apoi playerele cu povesti citite de actori sau chiar mini DVD playere, cu filmele preferate, printre care sa strecurati si cel putin unul nou, care sa-i tina linistiti o vreme.

Este foarte bine si sa le vorbiti despre locurile prin care treceti, sa le spuneti numele oraselor, raurilor si muntilor pe care ii traversati.

Dar veti avea parte si de orele acelea de mers pe autostrada...

Jocuri si jucarii, pentru parinti si copii
... Cand veti fi salvati de jocuri, ghicitori, glume.

Celebru la noi este FAZAN, jocul care foloseste ultimele doua litere ale unui cuvant pentru a-l forma pe urmatorul. Si aici poate participa si cel care este la volan, care este tatal, de obicei. Tineti minte cum se joaca, nu? Masina, nasit, itinerant - si asa urmatorul jucator e “inchis”, adica e F.

Scolarii se distreaza si citind placutele de inmatriculare ale masinilor din trafic. Astfel vor invata, prin joc, ca Ag e Arges sau Bg, Bulgaria.

Sau vor citi indicatoarele de pe sosea, cu nume de localitati, diverse informatii utile sau panouri publicitare. Provocati-i sa descopere cuvinte care incep cu toate literele alfabetului. Cei care scriu pot face liste si va castiga primul care ajunge la Z.

Daca aveti baieti, marcile de masini intalnite vor fi ocazia de a discuta cu tati, mai ales, despre performante, tipuri de motoare sau modele in voga.

Faceti povesti amuzante impreuna. Spuneti pe rand cate o propozitie, fiecare in continuare celeilalte, astfel incat sa formati o poveste, care poate fi din ce in ce mai lunga si mai aventuroasa. Daca aveti un pusti scolar, sau poate se implica mami, ar putea chiar sa scrie propozitiile pe un iPod sau iPad, astfel ca mai tarziu sa le puteti citi varianta completa a povestii create de familia voastra.

Puneti-i sa deseneze. Caiete de dimensiuni mici, culori sau carioci care nu pateaza vor fi numai bune pentru a imortaliza scene de pe drum sau ce i-a impresionat cel mai mult dintr-o etapa a calatoriei.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Raul de masina, un posibil inamic al vacantelor Raul de masina, un posibil inamic al vacantelor

Mersul in vacanta presupune si calatoria cu un mijloc de transport, fie el terestru, naval sau aerian si deseori suntem pusi in fata raului de miscare, mai ales in ceea ce ii priveste pe cei mici.

Vacanta cu copiii la Stirile ProTv Vacanta cu copiii la Stirile ProTv

"Ne-am intors de curand din vacanta si m-am gandit sa va povestesc despre Playmobil - un parc de distractii suuuuper, cum zic fetele, in care ziua trece prea repede"...

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.