In vacanta de vara copiii se joaca pe ulita... la Muzeul Satului!


A venit ea vacanta cea mare, dar nu e vreme de lenevit! Daca nu ati plecat cu cei mici la munte sau la mare si ati ramas inca acasa, va propunem programele organizate de muzee pentru copii. Deocamdata va vorbim despre trei locuri din Bucuresti, dar si in celelalte orase din tara se organizeaza activitati de vara pentru copii, mai ales pe langa muzee si alte institutii culturale. Cum vom afla despre ele, va vom povesti!
Iata insa ce pot face prichindeii nostri in zilele lungi de vara, cat mami si tati sunt la serviciu.
Pot merge in Muzeul Satului. Aici, de 21 de ani deja, se organizeaza "Vara pe ulita". Este o tabara de creatie, poate cel mai cunoscut eveniment din Bucuresti dedicat copiilor in timpul verii, foarte apreciat pentru ca se petrece in mijlocul naturii, in cadrul creat de casele pitoresti din Muzeul Satului "Dimitrie Gusti". De cativa ani se organizeaza si grupe pentru cei mai mici, de la 3 ani, si daca ei sunt insotiti de bunici, exista cursuri dedicate si lor. Ce pot face copiii "Vara pe ulita"? Pot invata urmatoarele mestesuguri, toate de la mesteri populari veniti din intreaga tara: olarit, modelaj, sculptura in lemn, tesut, pictura de icoane pe lemn sau pe sticla, oua incondeiate, pictura naiva, masti populare, impletituri din materiale textile sau vegetale, podoabe populare, papusi, iar anul acesta debuteaza si un curs de teatru si teatru de papusi.
Cursurile se tin intre 1 iulie si 10 august, intre orele 10.00-14.00. Va mai puteti inscrie pana pe 8 iulie, intre orele 10-14, la Sala de Pedagogie Muzicala, cladirea Kiseleff 28. Un modul de curs dureaza 2 saptamani si costa 300 de lei.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Expozitie Comorile Egiptului Antic. O expunere moderna a celei mai legendare civilizatii antice. Expozitie Comorile Egiptului Antic. O expunere moderna a celei mai legendare civilizatii antice.

Expozitia "Comorile Egiptului Antic" se desfasoara, in premiera, in Bucuresti, la Biblioteca Nationala a Romaniei (bulevardul Unirii nr. 22) in perioada 21 martie – 21 iunie 2018.

O noapte printre giganti la muzeul Antipa O noapte printre giganti la muzeul Antipa

Copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani sunt invitati sa petreaca o noapte memorabila printre cele mai mari mamifere care au existat vreodata pe Pamant!

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.