Salzburg, oras de vis in inima Europei


Va recomandam ca vara aceasta sa porniti spre Austria, ale carei peisaje  va vor oferi relaxare si ocazia de a face fotografii superbe. Porniti catre Salzburg, deoarece este un oras plin de viata, in care se desfasoara in fiecare an peste 4000 de evenimente culturale. Fiecare an debuteaza cu Saptamana Mozart, dupa care urmeaza o multime de alte festivaluri, dintre care noi va recomandam pe cele de Rusalii si Festivalul Verii, care este in plina desfasurare acum. In toamna, are loc Jazz&the City, iar la sfarsitul anului, pietele de Advent si de Craciun, cu o multime de concerte minunate.

Obiective turistice de neratat:

Palatul Mirabell si gradina sa cu fantani arteziene
Cetatea fortificata Hohensalzburg
Strada Getreidegasse, pe care veti admira casa natala a lui Mozart
Domul si palatul arhiepiscopilor
Palatul Hellbrun, cu minunate fantani arteziene.

Pentru pauzele intre doua muzee:
Cafeneaua Tomaselli, cea mai veche din Austria.
Cafeneau Furst, unde se produc celebrele bomboane Mozart.
Pivnita manastirii St. Peter, cel mai batran restaurant din Europa Centrala, ofera in fiecare seara cate un concert cu cele mai frumoase arii ale lui Mozart si meniuri bazate pe retete vechi.

Expozitia dedicata "Sunetului muzicii", deschisa pana pe 15 septembrie
"Sunetul muzicii" a ramas in topul filmelor de familie, desi sunt aproape 50 de ani de cand s-a lansat. Turistii care sosesc in regiunea Salzburg an de an cauta sa descopere locurile in care s-a filmat pelicula in care Julie Andrews i-a fermecat pe cei 7 copii ai familiei Von Trapp. Mai mult, la Teatrul Salzburg State se desfasoara musicalul realizat dupa scenariul filmului.  Expozitia din cadrul Muzeului Salzburg va fi deschisa pana in data de 15 septembrie anul acesta, oferind informatii despre adevarata familie Trapp. Multe din fotografiile si obiectele expuse sunt prezentate pentru prima data in fata marelui public. Filmul "Sunetul muzicii" s-a bazat pe volumul autobiografic scris de Maria Augusta Kutschera, cea de a doua sotie a capitanului Georg von Trapp. Si nu uitati sa mergeti in Turul Sound of Music, veti vizita cele mai frumoase zone ale orasului, veti asculta muzica din film, iar copiii vor fi incantati.

Pentru tatici, cu dedicatie
In imprejurimile Salzburgului se afla mai bine de 10 fabrici de bere. Cea mai veche si mai mare dintre ele este Stiegl, iar familia voastra se poate distra vizitand Stiegl Brauwelt, cel mai mare muzeu al berii din Europa. Puteti vizita si manastirea Mulln, in care se afla si fabrica de bere Augustiner, unde copiii vor vedea cum se produce berea manual, dupa o reteta antica. Nu va speriati, veti fi serviti cu cate o halba de piatra, plina cu bere spumoasa, pentru ca asa este traditia aici.

Nu uitati de Salzburg Card
Stiati de Cardul Salzburg? Cu ajutorul lui vizitati orasul lui Mozart, avand intrare libera la toate obiectivele, atractiile si muzeele din Salzburg (de exemplu la cetatea fortificata Hohensalzburg, la casa lui Mozart, la palatul Hellbrunn, gradinile Mirabell, la fabrica de bere Stiegl, cu degustare de bere si multe altele) precum si utilizarea gratuita a mijloacelor de transport in comun. In plus, aveti preturi foarte bune la cazare, in hoteluri de 3 si 4 stele.

Cazare pentru familia voastra

Puteti alege sa va cazati in hoteluri in oras, in campinguri, daca sunteti fani, sau, recomandarea noastra, in pensiuni-ferme. In primul rand casutele ridicate in stilul inconfundabil al Austriei va vor incanta. Se afla in apropierea orasului, la cateva minute de mers cu masina, unele dintre ele localizate chiar in apropierea statiilor de autobuz. Noua ne-a placut Bonauerhof, care ofera camere duble in stil rustic, cu mic dejun bufet si cu o gradina in care copiii se pot juca, iar parintii se relaxeaza. In timpul verii este deschisa si piscina, numai buna pentru racorit. Nu departe, in Anif, se afla Koidl Haus, care este asezata intr-o zona insorita, cu o gradina amenajata in terase. In camere se pot pune, la cerere, si patuturi pentru cei mai mititei turisti.

Cele mai bune preturi pentru familii
In luna iulie veti gasi o oferta dedicata de 183 de euro de persoana, cazare 2 nopti in camera dubla, hotel 4 stele, mic dejun bufet. Este inclus si Salzburg Card. Primul copil in camera, daca are sub 11 ani este cazat gratuit, iar daca al doilea copil are sub 5 ani, sta, de asemenea, gratuit!

Tips, tip... tips!



- Cereti la restaurant desertul specific Salzburgului. Se numeste Salzburger Nockerl si este o bezea uriasa, pentru care veti avea nevoie de ajutorul celor mici pentru a termina o portie intreaga. Dar pe cat e de aratoasa, tot pe atat e si delicioasa!
- Un tur in Minele de Sare. Mergeti in Berchtesgarden (15 minute cu autobuzul) si ajungeti la mine, coborati in subteran, vizitati cei 500 m de galerii si apoi luati o masa buna intr-unul din pub-urile din apropiere.
- Vizitati castelul Hohensalzburg dupa-amiaza. Cele mai bune preturi la biletele de intrare la castel sunt dupa ora 16.00, daca nu ati cumparat Cardul Salzburg.
- Cu Salzburg Card aveti un drum inclus de la aeroport in oras, daca sositi cu avionul.

Copiii descopera orasul impreuna cu leul Leo



Mergeti la birourile Tourist Informations si cereti cartea de colorat "Discover Salzburg - Leo the Lion Shows You The City". Este scrisa in engleza si germana, dar are o multime de imagini de colorat, care ii vor ajuta pe copii sa identifice si sa retina informatii despre principalele monumente ale orasului.
Copiii merg la gradina zoologica
Zoo Salzburg are peste 1200 de animale. Atractiile sunt reprezentate de vulturii grifoni, casa tropicala si custile in aer liber pentru felinele mari. Intre 2 august si 7 septembrie gradina zoologica este deschisa pana la ora 11.30 seara.
La joaca, in muzeul jucariilor
Spielzeug Museum detine o colectie de jucarii pastrate de trei generatii. Este deschis de marti pana duminica, de la 9 la 5. (image credit: salzburg.info, wikipedia.org)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun

Niciodata nu este prea tarziu sa ne gandim la o vacanta de vis in Tara lui Mos Craciun, acolo unde atat cei mici, cat si cei mari se pot convinge ca Mosul chiar exista.

Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara? Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara?

Vacanta de vara este intr-adevar momentul concediilor si al relaxarii, insa noi, cei mari nu putem chiuli chiar tot timpul de la birou. Altfel fiind spus, ce parere aveti despre taberele de vara?

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.