Aventuri alaturi de Popeye Marinarul, in Malta


In orice loc as calatori pe planeta aceasta, peste tot sunt atrasa ca un magnet de parcuri pentru copii, de muzee de jucarii si chiar vitrine colorate... Mea culpa. Bine ca mi-a dat Dumnezeu un copil, pentru ca astfel, in lumea celor mari, ma pot preface ca sunt doar un parinte interesat de "lumea" copilului meu, de joaca lui, de locurile in care el se poate distra.
Imi continui insa marturisirea: imi place la nebunie sa ma dau pe tobogane, sa decupez si sa construiesc masti si costume fantastice. Iar in parcurile tematice pentru copii de-abia astept sa intru si sa descopar fiecare coltisor!

Despre un marinar viteaz
Pe Popeye Marinarul il cunoastem cu totii, este unul dintre primele personaje de desene animate care a cucerit, pas cu pas, lumea intreaga. S-a nascut in 1929, fiind creat de un californian pasionat de benzile desenate: Elzie Crisler Segar. A avut atat de mare succes, incat in 1933 a aparut si primul film de desene animate, in care aparea marinarul cel musculos. Lupta lui Popeye cu piratul Bluto pentru mana delicatei Olive este acerba, iar in ajutorul marinarului nostru vine intotdeauna celebra cutie cu spanac conservat. La vremea aceea, ca si acum de altfel, spanacul era pe lista de "nu vreau" pentru mai toti copiii. Iar promovarea frunzelor de spanac s-a facut in mod atragator cu ajutorul puternicului Popeye. Ce e cel mai amuzant este ca totul a pornit de la o greseala de tipar, conform careia "verzitura" contine de 10 ori mai mult fier decat in mod obisnuit. Astfel, Popeye, cutia de conserve si a lui pipa uriasa au intrat in istorie.


Un film vesel, in Malta
Prin anii 80, a fost facut si filmul de aventuri, cu actori, numit "Popeye Marinarul", cu Robin Williams in rolul principal. Si pentru aceasta pelicul s-a reconstruit, practic, un sat de pescari, intr-unul dintre cele mai linistite si mai pitoresti golfuri din Malta. Iar dupa incheierea filmarilor, "platoul" de filmare a fost transformat in parc de distractii, in care copiii vin, se joaca prin casutele personajelor din film, merg la restaurantul lor, in port, se plimba cu corabia piratilor si se intalnesc cu personajele din film, jucate de tineri actori veniti din toata lumea in Malta, pentru sezonul estival. Si aici avem si o surpriza, pe care o s-o dezvalui putin mai tarziu! Iar daca mergeti in Malta in preajma sarbatorilor de iarna, cateva dintre casutele satului de pescari au fost transformate in... satul lui Mos Craciun, unde au loc tot felul de activitati specifice, intalniri cu mosul si spiridusii lui. Eu am fost vara, si tot am mers in casutele Mosului si m-am uitat cu lanterna pe geam, in casutele in care se vedeau atelierele spiridusilor, cu mormane de cadouri care, parca, abia asteptau venirea iernii.

O intalnire surprinzatoare
Cand am ajuns la poarta parcului de distractie, care e pe varful unei coaste, am privit in jos spre golf, avand in fata ochilor intreaga panorama a originalului loc de joaca.
De cum am coborat in satul lui Popeye, aflat in localitatea Il Mellieha (se citeste Melia), un sat la fel de pitoresc al Maltei, am fost intampinati de cele doua personaje principale, de Popeye si de Olive, iar ea, auzind ca suntem romani, a inceput a vorbi in cel mai dulce grai romanesc. Am aflat ca e actrita la noi in tara si ca are un contract cu parcul de distractii. A fost o surpriza placuta, iar tanara actrita ne-a spus ca, in functie de programul sau, e posibil ca si in verile urmatoare sa revina in Malta.

Cei mici devin actori seriosi
Ce mi-a placut foarte mult la Popeye Village este ca se formeaza grupuri de copii, asa cum vin, adica de diferite nationalitati si varste, ceea ce e foarte pitoresc. Multimea de pusti pusi pe joaca sunt invitati sa se costumeze in haine colorate, ale parcului, intruchipand fiecare ce personaj vrea: pirati inversunati, marinari viteji sau cuconite vesele. Bineinteles ca au la indemana si peruci, picioare de lemn, banderole pentru ochi, produse de machiaj, astfel incat se transforma  cat ai zice peste in ce personaje isi doresc. Ei fac impreuna un scenariu, apoi se spune "Motor!" si se realizeaza un film adevarat, in care copiii joaca ce rol vor ei. Le sunt alaturi actori si actrite, regizori si alti specialisti in film. Iar parintii se pot relaxa in acest timp, la o terasa aflata doua case mai jos, pe malul marii. La final, fiecare copil primeste un CD cu filmuletul creat in parc. In cadrul satului lui Popeye se afla si un magazin de suveniruri si un atelier de bijuterii, unde un tanar de nici 20 de ani lucreaza de zor in argint modele de bijuterii specifice artei malteze, in care predomina filigranul.
Asadar daca alegeti Malta ca destinatie de vacanta, puneti in programul vostru de familie si cateva ore petrecute in atmosfera vesela din Popeye Village.
Intrebati la receptia hotelului, exista un autobuz care va ofera transport dus-intors catre Popeye Villlage, copiii sub 2 ani avand gratuitate. Acolo aflati si preturi, in functie de ce vreti sa faceti in cadrul parcului de vacanta, filmulete, plimbare cu vaporasul sau vizitarea minimuzeului.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai

Prima zi din an am petrecut-o la Atlantis The Palm cu plaja, piscine, relaxare, mergand pe principiul "asa cum ne merge in prima zi a anului, sa ne mearga tot anul". :)

Legoland Dubai Legoland Dubai

Legoland Dubai, este un parc de distractii impresionant si printre putinele Legoland-uri din lume care are si waterpark.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.