PortAventura, Spania, veselie toata vara


Un alt parc de distractie de pe batranul nostru continent este si Port Aventura, aflat in Spania. Si cum aceasta tara este o destinatie de vara minunata, de ce sa nu dati o fuga si pana intr-un loc unde toata familia se va simti bine si veti aduna o multime de amintiri vesele si colorate.

PortAventura se afla in Salou, regiunea Catalania, la circa o ora distanta de Barcelona. In fiecare an, cam 4 milioane de vizitatori se distreaza aici, clasandu-l pe locul 6 in topul celor mai vizitate parcuri tematice din Europa.
Complexul cuprinde 4 hoteluri si Parcul Acvatic Costa Caribe. Este cel mai mare parc din sudul continentului si puteti ajunge cu avionul, doua aeroporturi aflandu-se la circa 30 de minute distanta.
In ultimii ani parcul a fost imbogatit cu noi atractii, dintre care se remarca parcul acvatic. Are 6 zone, care mai de care mai spectaculoase si mai atragatoare pentru copii.
Intre Bucuresti si Salou ar fi 2835 km, asa ca daca planuiti o vacanta cu masina voastra, alegeti-va locurile de popas de pe traseul ales.
Cu avionul veti merge Bucuresti-Barcelona, pretul biletelor fiind variabil, in functie de perioada aleasa, de cand cumparati biletele, de oferte speciale si de compania de zbor aleasa.

Iata si cateva vorbe despre atractiile parcului PortAventura
Mediterrania se afla la intrarea principala in parc si are o multime de restaurante si de magazine de suveniruri, care au o arhitectura specifica zonei de coasta a Cataloniei, introducandu-i usor-usor pe turisti in atmosfera locala. Aici sunt si primele 2 puncte de atractie: Furius Baco, un roller coaster deschis in iunie 2007, cel mai rapid din Europa (135 km/ora) si Boat Ride, care va duce din Mediterrania in zona chineza.

Far West (Vestul Salbatic)

Evident tema acestei sectiuni este un vechi oras din vest, cu sculpturi apase si cladiri in spatele carora se ascund pistolarii. Are 9 atractii, intinse pe cea mai mare parte a parcului si cele mai spectaculoase sunt:
- Stampida este un roller coaster urias, din lemn, care ii va atrage mai mult pe parinti probabil.
- Tomahawk este versiunea pentru juniori a Stampida si se desfasoara chiar paralel cu acesta.
- Silver River Flume este o trecere prin apa, asa, ca in Vestul Salbatic.
- Grand Canyon Rapids este o aventura de-a lungul Marelui Canion reconstruit la Port Aventura, iar cei de pe margine vor fi stropiti de cateva tunuri de apa care se vor activa la trecerea "calatorilor" prin Marele Canion.

Mexico
Trenul El Diablo va duce turistii in zona dedicata Mexicului. Aici veti intalni atractiile cele mai infricosatoare din parc, pe primul loc fiind cele din zona Maya.
Principalele locuri pe care vi le recomandam sunt:
- Hurakan Condor, un turn in care veti urca pentru a vedea cea mai mare panorama a parcului, dupa care... veti cadea in neant... pana la baza turnului. Este unul dintre cele mai inalte din lume.
- Templo Del Fuego a fost construit in 2001 si veti calatori in interiorul lui timp de 30 de minute. Aici veti incerca sa descoperiti comori si secrete ascunse, fiind atacati mai ales de flacari, dupa cum spune si numele templului.
- Cu trenul El Diablo veti avea parte de distractie, pentru ca va cobora si va urca prin tuneluri si printre dealuri.

China
Exotica si spectaculoasa este zona dedicata Chinei. Marco Polo este personajul principal, acesta fiind si numele bufetului unde veti putea manca specialitati chinezesti. Veti vedea aici o reconstructie fidela a unei sectiuni din Marele Zid Chinezesc.
Atractii:
- Dragon Khan, una dintre cele mai atragatoare calatorii, cu un roller coaster impresionant. Are una dintre cele mai inalte caderi verticale din lume. Pentru cei mai speriosi, mergeti la Cobra Imperial sau Tea Cups.
- Shambhala, o expeditie in Himalaya. Un roller coaster rapid si inalt, cel mai inalt din Europa, practic, dupa cum spune si reclama. Are 76 m inaltime si 78 m cadere... pentru ca aterizarea e la 2 m sub pamant :).

Polinezia
Dupa atatea prabusiri in gol si calatorii cu viteza ametitoare, veti avea parte de relaxare in aceasta sectiune a parcului. Este mai putin intinsa, iar momentele distractive sunt asigurate de 2 spectacole cu personaje exotice.
Principalele atractii sunt:
- Tutuki Splash, o calatorie prin apa, pe langa un vulcan ce erupe;
- Sea Odyssey, o aventura ce exista in PortAventura inca din 1999, anul lansarii parcului, si este ca o calatorie spre fundul oceanului, imbogatita cu un cinema 4D in 2010, iar in cursul unei zile filmele se schimba, pentru cei care vor sa reia aventura in interiorul unui submarin.

SesamoAventura
Copiii nostri s-au indragostit de personajele din Sesame Street, vazute la televizor, iar aici le vor cunoaste pe viu. Cei mai mici vizitatori ai parcului se vor distra cel mai bine in aceasta sectiune, deschisa de doar 2 ani.
Copiii se vor plimba in jurul zonei Sesamo in trenuletul CocoPiloto, se vor da in mini roller coasterul Tami-Tami, se vor juca cu Magic Fish, intr-un carusel pe apa si vor vizita ferma lui Elmo. Parada stradala in frunte cu Ernie, Bert, Elmo si gasca va fi momentul cel mai asteptat de micii fani.

Unde te cazezi
Cele 4 hoteluri ale complexului sustin continuarea distractiei din parc, folosind in decoratiuni temele din cele sase sectiuni ale parcului. Confortul si crearea unor amintiri frumoase sunt pe "meniul" hotelurilor.
Gold River este locul unde se odihnesc cowboys porniti in cautarea aurului din Vestul Salbatic. Aici copiii vor intalni personaje ca Seriful sau ospitaliera Lucy Callaghan.
Hotelul PortAventura recreaza un sat de pescari de pe malul Mediteranei. Mascota acestui hotel este ciocanitoarea Woody, care ii va astepta pe copii in casuta sa, unde vor pune la cale tot felul de experiente magice si iluzii.
Hotelul Caribe se declara un paradis tropical. Are una dintre cele mai mari piscine cu nisip alb din Europa si camere elegante si confortabile.
El Paso of Salou are cele mai bune oferte all inclusive, cu un nivel de 4 stele. Meniurile cele mai diverse le veti gasi aici.
De asemenea, in apropierea PortAventura, langa Tarragona, se afla si un camping pentru cei care calatoresc cu rulota. La cateva minute de mers pe jos pana la intrarea in parc veti avea ocazia de a va aseza casuta pe roti si veti beneficia de toate serviciile de care aveti nevoie.

Parcul Acvatic e deschis din luna mai, pana in septembrie, iar PortAventura din luna martie pana prin noiembrie.
Cat despre preturi, multi dintre voi stiti deja ca daca veti cumpara in avans, cu cateva luni chiar, veti plati mai putin. Daca veti lua bilete pentru un minigrup, iarasi veti avea parte de bonusuri. Cand veti achizitiona 2-3 zile de intrare la parc, iarasi vor aparea bonusuri. In pachetele cu cazare, se afla si acolo anumite avantaje, dar toate acestea se schimba, in functie de perioada aleasa. In sezon e clar ca va fi mai scump, in afara acestuia, mai ieftin.
Asa, ca orientare, un adult va plati vara aceasta pe o intrare in parc 45 de euro, iar un copil 39. Daca vor cumpara in avans pachete de 2 zile, prin site-ul PortAventura, vor plati 56 si 46 de euro.
(image credit: www.portaventura.es)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai

Prima zi din an am petrecut-o la Atlantis The Palm cu plaja, piscine, relaxare, mergand pe principiul "asa cum ne merge in prima zi a anului, sa ne mearga tot anul". :)

Legoland Dubai Legoland Dubai

Legoland Dubai, este un parc de distractii impresionant si printre putinele Legoland-uri din lume care are si waterpark.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.