Legoland Windsor, zile cu soare si veselie in apa


Ati decis sa petreceti cateva zile in Londra si vreti sa va luati cu voi si copiii. Vor fi incantati de vizita in capitala Marii Britanii, dar cu siguranta vor obosi de turul orasului si de orele petrecute in diverse muzee. Asa ca noi va propunem sa mergeti o zi (cel putin!) la Legoland Windsor, unul din cele trei parcuri din franciza Legoland din Europa. Celelalte doua sunt unul in tara mama, Danemarca, iar altul in Germania.

Cate ceva despre Legoland Windsor
Legoland Windsor este al doilea parc creat de Grupul Legoland, dupa cel din Danemarca, inaugurat in 1986. Legoland Windsor si-a deschis portile in 1996, la 13 km de Aeroportul Heathrow din Londra, in localitatea Windsor, la mica distanta de celebrul castel Windsor.
Legoland Windsor se adreseaza cu deosebire copiilor cu varste intre 3 si 12 ani, dar, cu siguranta, ii va incanta si pe parinti si frati mai mari.
In 2012 parcul a avut 12 milioane de vizitatori, fiind al doilea cel mai vizitat parc din Marea Britanie, dupa Alton Towers, si cel de al 10-lea pe lista celor mai vizitate parcuri europene.

Ce aveti de vazut in Legoland Windsor
Legoland Windsor este impartit in 11 sectiuni tematice, fiecare dintre acestea gazduind restaurante si magazine. Sectiunile parcului sunt:
The Beginning
- intrati si luati contact cu prima atractie a parcului - trenuletul care va va duce mai departe.
Miniland - lumea recreata din piese de lego. Peste 40 de milioane de caramidute formeaza aici cladiri si piete celebre din intreaga lume. In plus, unele dintre ele sunt in miscare si scot sunete de tot felul.
Duplo Valley - cea mai noua sectiune a parcului, copiii vor fi incantati sa o exploreze si sa se joace in apa, cu apa... Se adreseaza cu deosebire celor mai mici.
Traffic  - aici se vor distra mai ales taticii si baietii. Vor face curse pe tot felul de vehicule.
Lego City - in portul orasului, piratii incearca sa puna stapanire pe tot, dar copiii isteti vor descoperi cele mai atragatoare distractii din lumea Lego...
Adventure Land - lumea exploratorilor in miniatura, dar destule de facut si pentru parinti.
Kingdom of the Pharaons - un regat stravechi, plin de mistere si de comori ascunse.
Pirates Landing - veti deveni pirati adevarati in aceasta sectiune, pentru ca ii veti intalni pe stapanii marilor. Va veti face ucenicia pe o corabie de pirati numita Jolly Rocker, daca va va tine stomacul, dupa care, daca nu v-ati pierdut curajul, incercati Pirate Falls Dynamite Drench, un roller coaster prin apa, desigur.
Knights Kingdom - acest regat ii va incanta pe copii, se vor juca de-a cavalerii si printesele si se vor da intr-un roller coaster sub forma de dragon.
Land of the Vikings - apa e la putere si in aceasta sectiune, iar aventura se inteteste cand veti avea de strabatut un labirint.
Imagination Centre - aici toata familia se va odihi un pic, dar emotiile vor fi mari, pentru ca veti avea parte de cateva spectacole 4D.

Nou in 2013!

- Legoland Windsor a extins sectiunea Duplo Land si Duplo Valley, deschizand sectiunile Brickville, Duplo Splash Safari si Duplo Drench Towers.
- In sectiunea Imagination Theatre s-a adaugat Lego Legends of Chima 4D Movie, iar in sectiunea Imagination Centre s-a deschis Lego Hero Factory, venind astfel in intampinarea noilor pasiuni ale copiilor de azi.
- In sectiunea Duplo Splash Safari, copiii vor descoperi animale Duplo uriase, care ii vor antrena in tot felul de jocuri cu apa.
- Tot in sectiunea Duplo veti pasi in aventura Fairy Tale Brook, unde va veti imbarca in niste barcute-frunze si veti intra in lumea povestilor. Copiii vor fi incantati sa vada recreate in jur scene din povesti, mai ales ca personajele se misca si vorbesc. Hansel si Gretel si Bucle Aurii cu cei trei ursi sunt printre personajele cele mai aplaudate ale lumii povestilor de la Legoland Windsor.
- Nu ratati sectiunea dedicata Star Wars, din Miniland, care a fost construita anul trecut. Anul acesta a fost extinsa cu un nou teritoriu, unde veti vedea 12 dintre renumitele personaje Star Wars, construite, evident, din piese Lego.

Cateva detalii simpatice despre Legoland Windsor:
- intr-o figurina Lego clasica se gasesc, in medie, 34 de piese.
- cel mai mare model din Miniland este Canary Warf Tower, care are 5,2 m inaltime si 200.000 de piese Lego.
- cele mai mici jucarii sunt porumbeii din Trafalgar Square, care contin cate 5 piese de Lego fiecare.

Stiati ca...
... Exista 6 parcuri Legoland in lume: 2 in SUA, in Florida si in California, cel din patria mama, Danemarca, in Billund, cel din Germania, de la Gunzburg, cel din Anglia si mai este unul in Malaysia!
... Drench Towers, din Duplo Valley, este cel mai mare parc acvatic, in aer liber, din Marea Britanie!

TIP, TIP... TIPS!

- In toate magazinele din cadrul parcului exista facilitatea Buy Now, Collect Later, pentru a nu cara dupa voi sacosele cu cumparaturi prin tot parcul. Ele vor fi transportate in magazinul de la poarta parcului, de unde le veti putea recupera la plecare. Cei care stau in Legoland Hotel le vor gasi chiar acolo, la sfarsitul unei zile de distractie maxima.
- Aproape fiecare sectiune a parcului are cate un magazin cu o arhitectura surprinzatoare, care ofera spre vanzare jucarii si suveniruri in tema cu sectiunea vizitata.
- Noutatea anului acesta este magazinul din sectiunea Duplo Valley (Splash & Play Store), aflat chiar in centrul parcului, care ofera o multime de jucarii pentru piscina, prosoape si costume de baie, si chiar creme de soare, in cazul in care le-ati uitat acasa.
- In plus, doar aici, veti putea sa va gravati numele pe anumite suveniruri, asa cum este, de exemplu, un breloc cu tema Lego, sau o cutie de cuburi Lego cu numele pustiului vostru pe ea.
- Incepand cu anul acesta, pe site-ul parcului, gasiti un ghid pentru a identifica atractiile dedicate copiilor de varste foarte mici. Printati-l si luati-l cu voi in vacanta.

Ore de vizita a parcului:
- intre 10 dimineata si 7 seara, pana la sfarsitul lunii august, in restul anului intre 10 si 5 sau 6 seara.
- in perioada de iarna parcul este inchis.

Cazare de top, in cadrul Legoland Park
Daca veti sa va cazati in apropiere de parcul Legoland, va recomandam unul dintre hotelurile de top dedicate familiilor cu copii din Marea Britanie. Acesta tocmai a primit in 2013 si premiul Travellers' Choice din partea Trip Advisor. Este vorba despre Legoland Windsor Resort Hotel, care pune la dispozitia clientilor cele mai simpatice camere decorate in spiritul Lego, un restaurant de familie, un bar si cele mai frumoase panorame peste lacul din Windsor.
Nou in 2013!
Din luna aprilie, copiii cazati la Legoland Resort Hotel au la dispozitie si un loc de joaca in aer liber. Acesta se afla intre hotel si parc, si le ofera celor mici spatii de catarare, casute si tobogane, intregul loc de joaca putand fi supravegheat cu usurinta de pe terasa sau din restaurantul hotelului.
In cadrul hotelului, copiii vor fi incantati sa:
- se joace in spatiile de joaca din interior.
- sa se balaceasca in piscina.
- sa isi aleaga modelul de camera in care vor locui: pirati, aventuri sau cavaleri.
- sa isi aleaga filmul pe care vor sa il vizioneze.
- sa primeasca un cadou de la Lego la cazare.

Cat costa un bilet de intrare in parc si cazarea la hotel
Daca faceti rezervare on line, ceea ce va recomandam, veti avea parte de mai multe avantaje: un pret mai mic per bilet si veti putea sa il printati de acasa, scapand de eventuala coada de la intrare.
Cei care se cazeaza la hotelul parcului, vor primi o zi gratuit intrare in parc.
Astfel, vara aceasta  on line platiti  34,20 lire pentru un adult si 29,25 lire pentru un copil.
In categoria de copii platitori intra cei cu varste intre 3 si 15 ani, cei mai mici de 3 ani intra gratuit, iar cei mai mari platesc bilet de adult.
Cazarea pe noapte in hotelul parcului incepe de la 79 lire pe noapte de persoana, in camere tematice de familie (in care pot fi cazate pana la 5 persoane), cu mic dejun inclus, 2 zile intrare in parc pentru toata familia, parcare gratuita si acces la toate facilitatile hotelului.

Puteti sa ii faceti piciului ziua de nastere la Legoland Windsor Hotel!
Veti plati 24 de lire de persoana pentru urmatoarele: o sectiune a restaurantului rezervata si decorata special, tort cu tema lego, bauturi racoritoare, masa sub forma de bufet si mici cadouri pentru participanti. Minimum 10 copii trebuie sa fie la petrecere.

(image credit: www.legoland.co.uk, officiallegolandwindsor on facebook, wikipedia.com)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai

Prima zi din an am petrecut-o la Atlantis The Palm cu plaja, piscine, relaxare, mergand pe principiul "asa cum ne merge in prima zi a anului, sa ne mearga tot anul". :)

Legoland Dubai Legoland Dubai

Legoland Dubai, este un parc de distractii impresionant si printre putinele Legoland-uri din lume care are si waterpark.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.