Disneyland Paris - un tinut plin de magie


Disneyland este unul dintre locurile in care nu poti sa nu visezi sa ajungi, indiferent de varsta. Si toti cei care au fost acolo nu au regretat nici un minut decizia luata, pentru ca au petrecut in lumea aceea de basm, creata de taticul lui Mickey Mouse: Walt Disney. De mai bine de 20 de ani, avem si in Europa un astfel de parc! Asadar, cu o mica planificare inainte, putem petrece cateva zile pline de magie in mijlocul personajelor indragite din desene animate.
Programul de celebrare a celor 20 de ani impliniti anul trecut de parcul de langa Paris s-a prelungit si in 2013, asadar aveti parte in continuare de reduceri si oferte speciale. In plus, puteti urmari ofertele in avans, iar daca veti cumpara din timp un pachet pentru familia voastra, veti putea beneficia de oferte speciale.

Stiati ca...
... Walt Disney a castigat de 22 de ori premiul Oscar pentru desenele sale animate, primul fiind pentru Mickey Mouse, iar un altul, mai tarziu, pentru primul film de lung metraj de desene animate, care s-a numit "Alba-ca-Zapada si cei sapte pitici".
... la "Alba-ca-Zapada si cei sapte pitici" lucrul a inceput in 1935, iar la jumatatea lui 1937 studioul a ajuns in pragul falimentului. Dupa un imprumut la banca si foarte multa incredere in proiectul sau, Walt Disney a lansat filmul la 21 decembrie 1937, iar succesul sau este deja legendar.
... Walt Disney a schitat in anii 40 ideea unui parc de distractii, în care copiii si parintii pot sa se distreze impreuna. Asa s-a nascut Disneyland, primul fiind inaugurat in California, pe 17 iulie 1955, fiind singurul realizat sub instructiunile si directa supraveghere a "taticului" lui Mickey Mouse.
... Mickey Mouse s-a nascut in 1928, asadar a implinit anul acesta 85 de ani! El este astazi un simbol, fiind iubit de copii de pe toate continentele.

Sa ne distram cu totii!
Haideti sa va povestesc despre ce veti descoperi in Disneyland Paris. Pentru ca va spunem inca de pe acum, e vorba de un parc urias, cu foarte multe atractii, dedicate diferitelor varste si pasiuni ale copiilor. Asadar, pentru a vedea tot ce va place aveti nevoie de o mica planificare, dar si de cunoasterea programului parcului. In primul rand, studiati cu atentie harta ce va e oferita la intrarea in parc, dar si mai bine, incercati sa faceti asta de acasa, pentru ca pe site-ul lor exista aceasta harta si aveti si informatii despre parade si alte show-uri speciale, cu orele si locurile in care au loc.

Ce avem de descoperit
Sa o luam de la inceput. Disneyland Paris este format din doua mari parcuri: Disneyland Park Lands si Walt Disney Studios Park.
Primul cuprinde Main Street USA, Fantasyland, Frontierland, Adventureland si Discoveryland. Ce poate fi mai minunat decat sa incepi distractia in Disneyland din Vestul Salbatic, trecand prin lumea piratilor, a labirintului lui Alice si apoi sa calatoriti in viitor?
Main Street, USA este, asa cum ii spune si numele, o strada a anilor 1900 din America anilor cand insusi Walt Disney era copil.
Cuprinde zonele:
The Disneyland Railroad, care va ofera o calatorie cu un tren tras de o locomotiva cu aburi.
Horse-Drawn Streetcars, o plimbare intr-o diligenta trasa de cai focosi.
Discovery Arcade, unde aflati despre marile cele mai mari inventii ale secolului 20.

Fantasyland este tara celor fericiti. Aici toate basmele si povestile care au inspirat filmele clasice create de Disney prind viata, iar personajele animate coboara de pe ecran printre copii. Este de departe una dintre cele mai frumoase zone ale parcului!
Cuprinde zonele:
"It's a small world" este un tur muzical pe care familia toata il poate face in jurul lumii. Pe acordurile unei melodii vesele, veti vedea o multime de papusi animate, imbracate in costume specifice unui mare numar de popoare.
Peter Pan's Flight este locul unde va veti intalniti cu Peter si capitanul Hook si veti zbura alaturi de Wendy deasupra cerului Londrei. Nici Tinker Bell nu va lipsi de acolo.
Alice's Curious Labyrinth este un labirint pe care il veti strabate pentru a va intalni cu o multime de surprize si de personaje trasnite, asa cum este Regina de Cupa si Palarierul Nebun.
Castelul Frumoasei Adormite este una dintre cele mai frumoase constructii din parc. Iar momentul cand veti pasi in interiorul lui este cu adevarat magic, pentru ca povestea este recreata aici in cele mai mici detalii.
Mad Hatter's Tea Cups este caruselul cu cestile de ceai ce se rotesc, si se tot rotesc, spre veselia molipsitoare a celor care se asaza in uriasele cesti rotitoare.
Dumbo the Flying Elephant este unul dintre cele mai adorabile personaje ale lui Disney. Asadar, locul de joaca dedicat lui este un must pentru majoritatea vizitatorilor.
Les Voyages de Pinocchio. Aventurile papusii de lemn si a micului ei sfatuitor, greierele Jiminy, se afla in fata ochilor vostri, pentru a le aduce aminte celor mici ca trebuie sa spuna intotdeauna adevarul, pentru ca altfel nasucul lor va creste, va tot creste...
Alba-ca-Zapada si cei 7 pitici va vor astepta si ei in Disneyland, pentru ca au nevoie de ajutor pentru a o invinge pe malefica vrajitoare.
Tara povestilor minunate este o zona in care o multime de povesti sunt prezentate in scene miniaturale, cu personaje in miscare, inspirate din povestile clasice desenate de Disney.

Frontierland va povesteste despre legendele Vestului Salbatic. Aici calatoriti cu trenul cu aburi prin preerie sau cu vaporul cu aburi pe Mississippi. Puteti face un popas in satul lui Pocahontas.
Casa fantomelor este plina de personaje misterioase, fantomatice si va baga in sperieti. Dar copiii de-abia asteapta sa se intalneasca cu spiritele casei, asa ca nu aveti decat sa pasiti cu grija.
Adventureland este locul unde se imbina aventurile cu adrenalina. Aici puteti alege sa va dati in roalercoastere in cele mai spectaculoase peisaje: Temple of Peril, alaturi de Indiana Jones, Piratii din Caraibe, Plaja Piratilor sau in Pestera lui Aladin.

Discoveryland ofera tuturor o calatorie catre infinit si... mai departe. Alaturi de Buzz Lightyear va veti lupta impotriva unor monstri spatiali, veti intra intr-o nava spatiala si veti porni la drum. Veti avea parte de o calatorie printre stele, asa incat legati-va bine centurile de siguranta. Veti trece si printr-o ploaie de meteoriti.
Autopia este lumea baietilor, mari si mici. Va veti testa calitatile de sofer in minicurse auto, dar veti calatori si cu stil, in masini clasice.
Misterele lui Nautilus este zona care va va aminti de Jules Verne si aventurile sale uimitoare. Aici veti calatori cu submarinul din 20.000 de leghe sub mari.
Captain EO este o combinatie de efecte vizuale si muzica, in stilul Hollywood, se adreseaza cu deosebire celor care il admira pe Michael Jackson, un fan declarat al desenelor animate.

Si uite-asa, incet, incet am ajuns in a doua parte a parcului. Parca deja a trecut o zi de cand suntem in lumea Disney.

Walt Disney Studios Park este lumea spectacolului si a filmului. Aici veti intalni cele mai multe dintre starurile Disney, de la care veti putea lua autografe, veti schimba o vorba si veti face fotografii. Pentru ca sunt foarte multi cei care vor veni sa-si intalneasca personajele preferate, e bine sa veniti din timp in punctele de intalnire care sunt anuntate pe pliante, alaturi de ora la care au loc.
Aici au loc si paradele pline de veselie.


Cei care isi doresc un program special la Disneyland pot alege:
- Sa ia micul dejun in compania personajului preferat, in hotelul din cadrul parcului.
- Sa faca ziua celui mic in cadrul parcului, tot alaturi de personajul preferat, la unul din restaurantele care organizeaza astfel de evenimente.
- Sa se intalneasca cu printesa preferata la masa.
Toate acestea se pot intampla cu o rezervare facuta din timp si contra-cost, bineinteles.

TIP, TIP... TIPS!
- Cei care au ales sa locuiasca intr-unul dintre hotelurile parcului in timpul vizitei la Disneyland au, de asemenea, multe oferte speciale.
- In primul rand, ei pot merge in parc cu doua ore mai devreme (Extra Magic Hours) decat se deschid portile pentru publicul larg, dar au la dispozitie doar anumite jocuri. E adevarat ca e de la 8 la 10 acest timp, dar cine se trezeste de dimineata...
- Nu uitati de FASTPASS. Aceasta facilitate se ofera fiecarui client. Acesta isi va alege atractia dorita, va activa FASTPASS-ul si va scapa de coada inevitabila afisandu-i-se ora la care poate intra.
- Cititi cu atentie ce e scris cu litere mici pe pliantele pe care le primiti. De obicei asa sunt tiparite ofertele speciale si tips-urile.
- Pentru cei care alegeti un hotel Disney: camera voastra va fi gata incepand cu ora 15.00.
- La plecare, trebuie sa eliberati camera pana la ora 11.00. Dar va puteti lasa bagajele la hotel daca mai vreti sa petreceti o zi in parc.
- La hotel veti primi un Identity Card, pastrati-l la vedere, va este de folos in parcare, la piscina si la clubul de fitness. De asemenea, multe hoteluri ofera servicii diverse, de la golf, tenis si pana la patinoare cu gheata. Puteti inchiria fara grija orice echipament.
- Verificati ofertele speciale de la magazinele din cadrul parcului, sunt diferite de la magazin la magazin.
- Din hotelurile Disney exista transport gratuit pana in parcuri, daca nu vreti sa faceti o plimbare pe jos, pe alei pline de verdeata.
- De la aeroporturi puteti lua, contra cost - circa 20 euro adulti, 16 euro copii -, autocare spre Disneyland.
- Cei care vor sa viziteze imprejurimile pot inchiria din cadrul parcului autoturisme, cu 20% reducere pana pe 30 septembrie.

Ce mai puteti face
- Cei care isi doresc pot porni intr-o excursie de jumatate de zi prin Paris, intrebati de oferte la receptie.
- Nu departe de Disneyland se afla Aquarium Sea Life Val d'Europe, un parc acvatic interactiv cu peste 300 de specii de pesti, in 50 de acvarii, cu vedere panoramica a acestora.
- Porniti in aventura la Disney's Davy Crockett Ranch, aflat la doi pasi de intrarea in Disneyland, un loc unde puteti porni in aventura prin copaci. Este un parc de joaca cu tiroliene, poduri de franghie si alte nebunii cat sa consumati energia in mijlocul naturii. Are trasee cu diferite niveluri de dificultate, pentru toate varstele. In apropiere exista si posibilitatea de cazare de tip camping.
- La 5 minute de hotelurile Disney exista un Chic Outland Shopping unde mamicile se vor simti rasfatate. Este deschis 7 zile din 7 si vara aceasta sunt o multime de reduceri.

Facilitati pentru copii in Disneyland
- puteti inchiria carucioare pentru cei micuti la aproximativ 15 euro pe zi.
- exista centre de ingrijire a bebelusilor, pentru a-i schimba si a le da de mancare. Tot acolo gasiti cuptoare cu microunde, incalzitoare de biberoane, scaune speciale si mese de schimbat.
Exista un centru pentru copii pierduti, puteti apela cu incredere. Ca se poate intampla si asta, oricate sfaturi ati fi primit si oricat de atenti ati fi fost.
- restaurantele au meniuri specializate pentru toate varstele si toate regimurile alimentare.
- la toate restaurantele gasiti incalzitoare pentru biberoane.

Nu uitati, in functie de varsta copiilor, ar fi bine sa nu ratati:
pentru pici:
- Sectiunea "It's a small world", veti pasi in lumea minipovestilor.
- Peter Pan's Flight, pentru un zbor de vis prin lumea copilariei.
- Castelul Printesei Aurora, pentru fetite e un vis devenit realitate sa il viziteze.
pentru toata familia:
- Phantom Manor, va veti distra copios vazand fantomele "infricosatoare".
- Piratii din Caraibe, veti avea parte de un chef plin de nebunii alaturi de capitanul Sparrow.
- Buzz Lightyear, o intalnire cosmica!
pentru iubitorii de adrenalina:
- Big Thunder Mountain,  explorati minele cu un trenulet rapid, foarte rapid.
- Indiana Jones™ and the Temple of Peril, veti goni printre comori si mistere.
- Space Mountain, Mission 2, urcati la bord pentru o calatorie prin univers.
Obligatoriu:
Parada Disney din Walt Disney Park de la ora 19.00, de ori cate ori veti asista la acest eveniment al parcului, tot de atatea ori veti dori sa o revedeti!
Parada de la ora 16.00 din Walt Disney Studio, acolo veti intalni alte personaje din povestile atat de frumos desenate de marele Disney.


De la 900 de euro pachetul pentru o familie cu 2 copii - cazare si intrare la Disneyland 3 nopti
Pachetul include: cazare cu mic dejun in hotel partener Disneyland, 3 nopti, pentru 2 adulti, 2 copii (varste 3-12 ani), 4 zile bilete de intrare in Disneyland.
Pentru mai multe informatii legate de traseu, popasuri intermediare, bilete de avion pe ruta Romania – Disneyland si cazare, trimiteti un mail la contact@kidotravel.ro.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai

Prima zi din an am petrecut-o la Atlantis The Palm cu plaja, piscine, relaxare, mergand pe principiul "asa cum ne merge in prima zi a anului, sa ne mearga tot anul". :)

Legoland Dubai Legoland Dubai

Legoland Dubai, este un parc de distractii impresionant si printre putinele Legoland-uri din lume care are si waterpark.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.