Cu copiii la festivaluri si spectacole in aer liber


Toata vara au loc tot felul de festivaluri si spectacole, in toata tara, fie la munte sau la mare! Cele folclorice sunt cele mai simpatice, dar si un festival al berii pe plaja poate fi la fel de atragator, prin muzica, concursuri si atmosfera creata. Dar ce sa faceti, daca sunteti in vacanta cu copiii, mai ales daca sunt destul de mici?!

Nu va speriati si nici nu va lamentati pe sistemul: asta e, am copii, distractia s-a terminat, o sa imi fac veacul in parcuri cu tobogane si in camera de hotel, ca sa isi faca piciul somnul.
Nu e adevarat, puteti sa mergeti in formula completa in tot felul de locuri, mai ales in aer liber! E adevarat ca aveti bagaj suplimentar la voi si in loc sa stati mai mult la coada la bere o sa preferati inghetata, dar distractia poate continua, intr-un mod un pic mai responsabil!

Iata o lista cu ceea ce nu trebuie sa va lipseasca din rucsacuri, pentru cateva ore petrecute in atmosfera de festival, fara griji si drumuri suplimentare. Am spus rucsacuri, da, care stau in spate la mami si la tati, iar mainile sunt libere! Daca aveti copil sub 5 ani, alegeti fie caruciorul, fie marsupiul, de pus in fata sau in spate, sunt foarte bune ambele variante!
- O geanta frigorifica in care sa aveti spray contra insectelor, spray pentru rani superficiale, solutie pentru racorit muscaturi de insecte si biberoane sau sticlute de jumatate de litru cu lapte si apa mentinuta la temperatura potrivita. Plasturii pentru rani sunt utili si ei, pentru mici julituri si, evident, cat mai multe perechi de pampersi, daca mai au inca nevoie copiii, plus paturica sau scutecul preferat.
- Pe primul loc insa, sunt cele 2 pachete de servetele umede! Sunt cele mai bune prietene ale familiilor cu copii! De ce 2 pachete (cel putin, ar zice acei dintre noi care le stiu atat de bine utilitatea)? Pentru ca e posibil ca, la un moment dat, sa se rataceasca unul dintre ele, si atunci al doilea, pus in alt loc in bagaje, va fi salvator!
- Palariute de soare, bandane si basmalute, cate 2 de copil, tot in ideea ca, de cele mai multe ori, aceste obiecte zboara de langa noi, ceva de speriat!
- O paturica ce are pe o parte plastic poate fi pusa pe orice suprafata si pliata ocupa putin loc.
- Poncho sau hanorace, daca planuiti sa stati pana seara.
- Daca piciul e inca in carucior, e si mai bine, pentru ca va dormi linistit acolo. Unii dorm fara griji si in marsupiu, la pieptul lui tati sau al lui mami, iar daca are mai mult de 5 ani, asta e... va retrageti atunci cand da semne de oboseala. Dar daca il veti pregati inainte, va asculta impreuna cu voi si veti fredona impreuna cateva dintre melodiile ce urmeaza a fi cantate, va simti si el atmosfera de sarbatoare.
- Pentru scolari si prescolari sunt eficiente bauturile in cutii de carton in portii mici, pentru ca sunt pasteurizate si puteti usura bagajul in timp ce ei le beau.
- Gustarile sunt si ele necesare. Total interzis produsele cu creme sau napolitanele vara. Se degradeaza rapid si va strica tuturor vacanta. Batoanele cu cereale ofera atat energie, cat si nutritie. Biscuitii simpli, cu cat mai multe cereale, sunt la fel de practici. Despre fructe va recomandam bananele si merele, spalate de acasa!
- Pentru cei sub varsta scolara, propunem si un mic truc. Luati-le din timp o jucarie pe care si-o doreau de mult si oferiti-le-o in momentul de plictiseala sau de agitatie maxima din timpul festivalului. Va face minuni!
- Pentru copiii marisori, faceti un mic instructaj inainte, cu locuri de regrupare, cu regulile in cazul in care se pierd.
- Dar tineti-i tot timpul in fata voastra si puneti-le in buzunare, pentru orice eventualitate, un bilet cu numerele voastre de telefoane mobile.
- Regula de baza: sa ceara ajutorul doar jandarmilor si oamenilor de la protectia locului in care va aflati!
Si in rest, distrati-va! Intrati in atmosfera de festival, veti vedea ca nu sunteti singurii parinti de acolo si totul va fi minunat! (image credit: holker.co.uk, myraklarman.com)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Raul de masina, un posibil inamic al vacantelor Raul de masina, un posibil inamic al vacantelor

Mersul in vacanta presupune si calatoria cu un mijloc de transport, fie el terestru, naval sau aerian si deseori suntem pusi in fata raului de miscare, mai ales in ceea ce ii priveste pe cei mici.

Vacanta cu copiii la Stirile ProTv Vacanta cu copiii la Stirile ProTv

"Ne-am intors de curand din vacanta si m-am gandit sa va povestesc despre Playmobil - un parc de distractii suuuuper, cum zic fetele, in care ziua trece prea repede"...

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.