Baloane pe cer!


Imaginea unui balon pe cerul senin este una iconica pentru copilarie. Iar cum ne dorim sa pastram cat mai mult aceasta stare in suflete, de ce sa nu pornim in vacanta cautand baloane pe cer!

Luna de luna, in intreaga lume, au loc festivaluri ale baloanelor cu aer cald si intotdeauna acestea se desfasoara in regiuni cu un peisaj fantastic. Iata cateva idei pentru vacantele voastre alaturi de familie. Si nu uitati sa aruncati un ochi si in galeria foto, pentru cateva imagini fascinante, culese de pe intreg mapamondul, cu baloane pe cer.

In ianuarie, la Filzmoos este noaptea baloanelor
In fiecare an, orasul Filzmoos din regiunea Salzburg a Austriei gazduieste Festivalul Baloanelor. Acesta are loc in a doua parte a lunii ianuarie si dureaza o saptamana. In fiecare zi a festivalului, zeci de baloane colorate, de diferite forme si marimi, se vor ridica deasupra crestelor inzapezite ale muntilor. Festivalul se incheie cu Noaptea Baloanelor, considerat momentul culminant al evenimentului. Imaginea baloanelor luminate, ce se profileaza pe cerul intunecat al noptii, cu panorama muntilor inzapeziti in fundal reprezinta un moment important pentru intreg orasul Filzmoos, dar mai ales pentru turistii veniti din toate colturile continentului pentru acest festival, dar si pentru cateva zile de schi in frumoasa statiune a Austriei. Scolile de schi cu monitori pentru toate varstele si Clubul Copiilor din Filzmoos vor face si mai atractiva aceasta vacanta pentru copii. In 2014, Festivalul Baloanelor de la Filzmoos va avea loc intre 11 si 18 ianuarie. Vedeti aici mai multe imagini din Filzmoos.

In iulie, Balloons in the City of Leipzig
Chiar azi, 25 iulie, incepe Saxonia International Baloon Fiesta, si va tine pana pe 28 iulie. Acesta este al treilea cel mai mare festival european dedicat baloanelor cu aer cald. Peste 100.000 de oameni participa an de an la acest eveniment.
Tema de anul acesta este Balloons in the City, motiv pentru care cartierul general al festivalului este situat chiar in centrul orasului Leipzig. Turistii au fost anuntati ca exista legaturi spre acest punct cu tramvaiele si exista suficiente locuri de parcare pentru cei care vin cu masinile. Cei care vor sa faca o plimbare cu balonul trebuie sa faca programare din timp. Festivalul contine, evident, o multime de atractii si la sol, de la concerte de muzica la standuri cu mancare si suveniruri pentru intreaga familie. Evenimentul de anul acesta cuprinde si doua nopti de momente "luminoase", cu artificii si baloane ridicate in nocturna.

In august, mergem la fiesta baloanelor in Bristol
Balloon International Fiesta din Bristol, Marea Britanie, implineste anul acesta 35 de ani. Este un festival celebru in intreaga lume si unul dintre cele mai mari festivaluri in aer liber din Marea Britanie. Este considerat si un eveniment de vara pentru toata familia, si  nu doar pentru pasionatii zborului cu balonul. In cele 4 zile de festival vor avea loc spectacole si evenimente pentru toata lumea, de la standuri cu delicii culinare cu specificul zonei, la plimbari cu balonul pentru copii. In spatiul dedicat festivalului vor fi instalate si locuri de joaca pentru cei mici, pentru a permite parintilor sa savureze o inghetata sau o bere in liniste, in timpul spectacolelor aeriene fascinante. (image credit: bristolballonfiesta.co.uk)

In septembrie, baloanele se inalta la Campul Cetatii
Parada Baloanelor 2013 va incepe pe 27 septembrie, la Campul Cetatii, in judetul Mures, si va dura trei zile.
Acest eveniment este privit deja ca o traditie in Campul Cetatii, iar locuitorii si turistii veniti din toata Europa de-abia asteapta sa vada ce echipe vor veni din tara si din strainatate pentru a inveseli cerul cu baloanele lor colorate.
Parada Baloanelor din Mures cuprinde insa mult mai multe evenimente, printre care si zborul cu parapante, deltaplane si parapante cu motor. Zborurile cu balon tip lift sunt rezervate turistilor veniti pentru acest eveniment, evident celor carora nu au rau de inaltime si vor sa incerce senzatia unica a zborului cu balonul cu aer cald!
Evenimentele ce vor insoti Parada Baloanelor 2013 cuprind si spectacole si concerte in aer liber si festivitati de premiere. Turistii care vor sa zboare cu balonul trebuie sa faca o rezervare din timp la organizatori.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun

Niciodata nu este prea tarziu sa ne gandim la o vacanta de vis in Tara lui Mos Craciun, acolo unde atat cei mici, cat si cei mari se pot convinge ca Mosul chiar exista.

Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara? Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara?

Vacanta de vara este intr-adevar momentul concediilor si al relaxarii, insa noi, cei mari nu putem chiuli chiar tot timpul de la birou. Altfel fiind spus, ce parere aveti despre taberele de vara?

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.