Chamonix - schi in miez de vara


E vara, soare si suntem cu gandul la valuri si nisip. Dar, din cand in cand, cand soarele e parca prea fierbinte, ne vin in minte, asa, usor ... cativa fulgi zapada. Iar daca schiatul e printre preferintele voastre... Ce-ati zice de o invitatie pe partia de schi?
In Europa avem de ales intre cateva statiuni din Franta, Austria si Elvetia. Sau o statiune aflata chiar la granita celor trei: Chamonix! Iar in aceasta perioada nu e chiar deloc aglomerat, iar copiii vostri pot invata sa schieze in conditii mai bune. Plus ca la doar cativa km mai jos gasiti caldura verii. Haideti sa descoperim impreuna unde puteti schia vara.

La Chamonix sunt multe de facut

De cand a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarna in 1924, statiunea montana Chamonix si-a ocupat locul in istoria schiului. Principala atractie a statiunii este, in mod evident, Mont-Blanc, cel mai inalt varf montan al Europei de vest, a carui principala arie de schi se afla pe culmea dinspre valea Chamonix.
Pentru cinefili, amintiti-va ca o parte dintre scenele din filmul " The World Is Not Enough" au fost filmate aici, in timp ce Pierce Brosnan/James Bond, salva, fireste, lumea.

Situata la poalele muntelul Mont-Blanc, 4810 m altitudine, statiunea Chamonix atrage turisti din intreaga lume, in tot timpul anului! Cel mai rapid ajungeti aici cu avionul pana in Geneva (Elvetia) si apoi mai aveti doar o ora pe sosea pana in statiune.
In timpul verii, la Chamonix, in afara de schi, puteti face si drumetii, existand multe trasee turistice ce pornesc din statiune. Veti avea de descoperit, alaturi de ghizi locali, lacuri, roci spectaculoase, vestigii glaciare si plante rare. De altfel, va veti afla pe teritoriul unei rezervatii naturale. Ba chiar puteti avea sansa de a vizita si una dintre expozitiile de plante ce se organizeaza in perioada de vara in Chamonix sau in imprejurimi.

Veti fi surprinsi placut si de atmosfera si arhitectura localitatii Chamonix. Aici au venit si au creat multi artisti ai lumii, scriitori si pictori, iar atmosfera de sat de munte inconjurat de munti fascinanti a facut de-a lungul timpului din aceast loc unul special. Turisti din toata lumea vin atat pentru schi, cat si pentru farmecul asezarii. Restaurantele si hotelurile de lux, locurile de relaxare si arhitectura ofera cadrul unei vacante speciale.
Din centrul statiunii puteti lua telecabina Aiguille du Midi si in numai jumatate de ora sunteti la mai bine de 3800 m altitudine.
Din Chamonix puteti lua si trenul, care urca pana la Montenvers, la 1931 m altitudine. De aici aveti o frumoasa panorama catre celebra intindere de gheata numita Mer de Glace si veti putea vizita pestera de gheata, sapata sub ghetar, in care an de an se realizeaza noi sculpturi fascinante. Sculptori de gheata pasionati vin la Chamonix din toata lumea pentru a crea in gheata muntelui.

Din Argentiere, luati una dintre telecabinele Lognan sau Grands Montets si mergeti pana la 3275 m. La Grands Montets se afla un domeniu de schiat intins, cu piste pentru toate nivelurile.
Calatoriti si cu trenul, de la Fayet sau Saint Gervais, pana la 2372 m,  pe ghetarul Bionnassay. Veti ajunge in punctul Bellevue, unde, in afara de peisaj, veti avea parte si de acces la partiile de schi din zona Les Houches si Prarion, unde iarna se desfasoara Cupa Mondiala "Kandahar".
Din Chamonix puteti porni si spre zona de schi Brevent-Flegere, care se afla pe versantul sudic, beneficiind de alte panorame uimitoare. Daca printre voi se afla si iubitori de schi fond, acestia stiu ca au la dispozitie 37 de km de partii, in zonele Argentiere si Chamonix.

Alpinistii pasionati aleg in timpul verii sa faca Turul Mont Blanc, pe un traseu care leaga cele mai inalte varfuri, calatorind prin cele trei tari, Italia, Franta si Elvetia, castigand astfel amintiri pentru o viata. Este bine de stiut ca pe Valee Blanche, la inceputul unui traseu, exista o atentionare pentru turisti, extrem de importanta: din acel punct ei pornesc pe proprie raspundere.
Biciclistii pasionati de mountain biking vor avea si ei destule trasee, cu diferite grade de dificultate.
E bine sa stiti ca in Chamonix gasiti si o piscina de dimensiuni olimpice, un centru de fitnes si terenuri de tenis. In localitate exista si un cinema, un teatru si un muzeu alpin, perfect de vizitat cu copiii, pentru a afla cat mai multe despre istoria acestor locuri.
In Chamonix se afla si doua snowparks. Grands Montets, cu partii pentru toate gusturile si instalatii pentru cei care vor acrobatii. O uriasa perna gonflabila se afla printre cele mai spectaculoase instalatii dedicate pasionatilor de acrobatii pe zapada. Nu departe, in Les Hoches, se afla Bellevue snowpark, care este mai usor accesibil vara si are instalatii si pentru incepatori, si pentru avansati.
Mai multe imagini puteti vedea si in galeria foto dedicata acestei spectaculoase destinatii de iarna si de vara.

Stiti unde mai puteti schia in lume in timpul verii?...
...In Africa. Tiffindell se numeste singura statiune din Africa de Sud in care schiati vara si se afla la 3000 m altitudine.
... In Dubai, in Emirates Mall. Si nu pe nisip, asa cum si-ar inchipui unii. In interior, exista o zona amenajata special, unde ninge si uneori chiar e viscol. Exista 5 partii aici, cea mai mare are 400 m lungime, si pe langa schi se pot practica si bob, si snowboard.
... In Noua Zeelanda, Australia, Chile si Argentina.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun

Niciodata nu este prea tarziu sa ne gandim la o vacanta de vis in Tara lui Mos Craciun, acolo unde atat cei mici, cat si cei mari se pot convinge ca Mosul chiar exista.

Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara? Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara?

Vacanta de vara este intr-adevar momentul concediilor si al relaxarii, insa noi, cei mari nu putem chiuli chiar tot timpul de la birou. Altfel fiind spus, ce parere aveti despre taberele de vara?

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.