Iasi, capitala Moldovei pe intelesul copiilor


Eu m-am nascut si crescut in Iasi, asa ca nu se putea sa nu facem o vizita si la Iasi.

Un obiectiv turistic important pentru fete a fost Casa copilariei lui mami, de fapt blocul copilariei lui mami. Fetele sunt foarte curioase sa afle unde am copilarit, ce jocuri am jucat, unde am invatat si ce mi-a placut mai mult la acel oras. Findca nu mai avem rude la Iasi, parintii fiind cu noi in Bucuresti acum, am facut rezervare la Hotel Traian in centru pentru a fi mai aproape de toate obiectivele importante. Am avut o camera mare, spatioasa cu trei paturi, cu mic dejun inclus bogat si proaspat. Recunosc ca si pe mine m-a cuprins nostalgia revazand scoala, liceul, locurile in care am crescut.

Am fost la Teiul lui Eminescu din parcul Copou, la statuia celor patru lei unde imi spunea tata ca a pierdut patru lei si eu ii cautam pe jos :), la Gradina Botanica, in Parcul expozitiei, la Teatrul National, la Mitropolie, Biserica Trei Ierarhi, Bojdeuca lui Ion Creanga si Palatul Culturii. Am ramas cu un gust amar vazand acel Mall care umbreste obiectivele turistice din zona, dar asta este o parere personala.

Copiii nu au avut prea multe de facut, un parc, o inghetata, o istorioara povestita de mine despre cate un obiectiv, fiind un ghid bun pentru Iasi.

In concluzie Iasi-ul e frumos, linistit, e o locatie perfecta de vizitat intr-un week-end chiar si cu copiii.

 

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.