Targul de Craciun de la Viena


In mini-vacanta de 1 decembrie, ne-am gandit sa dam o fuga pana la Viena sa vedem cum au amenajat de Craciun in acest an. Ne-am urcat in masina, am montat dvd-urile pentru fete, am luat CD-uri cu colinde romanesti si nemtesti si am pornit.

Drumul nu a fost obositor, se simte ca avem mai multi kilometri de autostrada. Am ajuns in jurul orei 19.00 la Viena si ne-am cazat la Hotelul Parkinn (au camere de familie, mic dejun gustos, proaspat si bogat, parcare gratuita si se ajunge usor pe autostrada).

Am lasat bagajele si am pornit catre locatia principala a targului: Rathausplatz - Primaria. Ca noutate in acest an, am fost intampinati la intrare de o poarta de cativa metri impodobita cu zeci de lumanari. Mirosul de castane coapte, turta dulce cu scortisoara, mere coapte, uriasii cartofi copti, carnaciori la gratar si vin fiert ne-a convins sa facem primul popas culinar si sa intram in atmosfera Targului de Craciun. Tot in fata Primariei exista doua patinoare, iar pe cel mare de 4500 m2 se poate face si curling. Am ascultat un concert de colinde, am admirat decoratiunile si ne-am intors la hotel. 

A doua zi, dupa micul dejun ne-am indreptat catre celelalte Piete de Craciun. Oficial ar fi 9 Piete de Craciun amenajate in Viena, dar eu cred ca fiecare piata are amenajat cate ceva specific Craciunului. Am citit intr-o brosura de la hotel ca anul acesta Viena este impodobita cu 2,5 milioane de beculete. Am plecat catre AKH unde se amenajeaza un Sat de Craciun pentru campusul universitar si familiile din zona. Fetele s-au plimbat cu trenuletul, am jucat petanca pe gheata si am bifat caruselul nostalgiilor. Aici exista program artistic in fiecare zi, asigurat de coruri de muzica Gospel.

Ne-am oprit si in celelalte Piatete de Craciun (ne-am deplasat cu masina intre locatii, ajutati de GPS-ul nostru Data): Freyung, Am Hof, Maria Theresien Platz, iar un popas mai lung am facut la Karlsplatz unde este un targ dedicat copiilor si program artistic pentru copii. Plutea in aer o atmosfera calda, familiara, unde nimeni nu era grabit, preocupat sau suparat.

Mai avem doar o zi din mini-vacanta noastra si o dedicam Palatului Schonbrunn. Este singurul loc unde puteti sa vizitati un Targ de Craciun si dupa Craciun, el transformandu-se in Targ de Anul Nou. As fi facut poza la fiecare din cele aproximativ 100 de casute colorate si frumos decorate.

Ne-am cumparat Advent Calender cu Lego si cu bomboane, un glob inscriptionat cu anul 2016 si am pastrat cana de la vinul fiert pentru colectia noastra de cani. Cand cumparati cana de vin fiert va retine 2 euro garantie pentru cana, pe care ii recuperati daca aduceti cana inapoi. Canile difera in fiecare targ, la Primarie canile erau albastre, la Schonbrunn erau albe cu imaginea Palatului pe ele.

Va dau orientativ cateva preturi: o portie de castane coapte – 2 euro, o portie de carnaciori + chifla + vin fiert – 1 euro, o portie de alune prajite – 3 euro, mere copate – 2 euro. 

In jurul orei 14 am intrat in Palat, in zona dedicata copiilor unde fetele au inceput sa se costumeze in printese si sa se joace in locurile special amenajate pentru copii.

A fost o mini-vacanta frumoasa si relaxanta! 

Asteptam sa vina Mosu’, dupa care va vom trimite poze de pe partia de ski! :)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.