Scoala de bani pe roti - Caravana pentru pici


BCR organizeaza caravana “Scoala de bani pe roti” ce are ca scop educatia financiara a copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani.

Ajuta-ti copilul sa inteleaga prin jocuri si nu prin definitii sau formule, ce inseamna economiile si cum se folosesc banii.

De ce se considera necesara aceasta actiune? Pentru ca este recomandat sa ii invatam pe copii, inca de la varste fragede ca banii se castiga greu, prin munca si se pot cheltui foarte usor daca nu suntem atenti cu gestionarea acestora, conform celor spuse chiar de catre presedintele executive BCR, Sergiu Manea: “Educatia financiara e cu atat mai eficienta cu cat incepe mai devreme. Vrem sa ii invatam, de la varste fragede, ca banii se castiga greu, prin munca si se pot cheltui foarte usor daca nu suntem suficient de constienti de cum ar trebui sa ii gestionam. Scoala de bani pe roti a fost conceputa pentru a-i ajuta pe cei mici sa se bucure de o experienta completa in timpul careia vor intelege mai usor concepte si notiuni financiare, prin joc, fara sa fie nevoiti sa asculte definitii sau formule. Ineditul camion ne permite sa scoatem educatia financiara din clasa, sa o facem accesibila copiilor din intreaga tara si sa ii familiarizam cu notiuni de baza provocandu-i la joaca”

Toata actiunea se intampla intr-o sala de curs pe roti, un vehicul special construit pentru a porni intr-o caravana educativa prin toata tara. 

Orase participante:

  • Bucuresti, perioada 26 iunie - 5 iulie 2017 - Parcarea Teatrului National
  • Constanta, perioada 10 iulie - 31 august 2017 - locatia urmand a fi comunicata ulterior.

 

Programul de activitati se desfasoara intre orele 10:00 si 21:30, de luni pana duminica, iar pentru participare, este necesara o inscriere in prealabil, pe site-ul organizatorului: https://www.scoaladebani.ro/peroti/inscrieri/

Durata cursurilor pentru fiecare grupa este de o ora jumatate, timp in care copii au ocazia sa paseaca in lumea banilor si sa parcurga cinci etape ale informarii si constientizarii prin jocuri special create de specialistii de la Univeritatea din Viena, interactiune si voie buna.

Cele 5 etape sunt:

  • Etapa 1 - EXPLORAREA 
  • Etapa 2 - JOACA 
  • Etapa 3 - SEIF-UL 
  • Etapa 4 - FORUMUL 
  • Etapa 5 – GLOBALIZAREA

 

Mai multe detalii despre acest proiect puteti gasi si AICI.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Expozitie Comorile Egiptului Antic. O expunere moderna a celei mai legendare civilizatii antice. Expozitie Comorile Egiptului Antic. O expunere moderna a celei mai legendare civilizatii antice.

Expozitia "Comorile Egiptului Antic" se desfasoara, in premiera, in Bucuresti, la Biblioteca Nationala a Romaniei (bulevardul Unirii nr. 22) in perioada 21 martie – 21 iunie 2018.

O noapte printre giganti la muzeul Antipa O noapte printre giganti la muzeul Antipa

Copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani sunt invitati sa petreaca o noapte memorabila printre cele mai mari mamifere care au existat vreodata pe Pamant!

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.