Termele de la Erding, relaxare nemteasca


A venit vara si cautati "o destinatie mai altfel" de petrecere a vacantei? Noi ne-am gandit sa va vorbim si despre locuri care nu se afla pe lista scurta de vara pentru familiile de la noi, care cuprinde, in general, Bulgaria, Turcia si Grecia. Asa ca iata o noua destinatie estivala: Germania.

Cum ajungem acolo
Erding este un orasel aflat la nord de Munchen si in imediata apropiere a aeroportului orasului. Aici este cel mai mare complex de bai termale, saune si centre wellness din Europa. Exista 18 hoteluri in aceasta localitate, in afara de cazul cand doriti sau aveti posibilitatea de a va caza la Munchen, aflat la doar 45 km distanta si 30 de minute de condus.
Daca alegeti avionul ca transport, aveti ca punct de sosire aeroportul din Munchen, legat de Erding prin tren, autocare si taxiuri, care parcurg in circa 15 minute drumul pana in centrul statiunii.

Ce avem de facut si vazut
Veti fi surprinsi sa va treziti dintr-o data, in centrul Bavariei, inconjurati de palmieri si alte plante exotice. Dar chiar asa e la Therme Erding, un complex intins pe 145.000 de metri patrati, si care este vizitat zilnic de 4.000 de oameni. Acest parc de distractie si tratament este deschis tot timpul anului, fiind complet acoperit cu un sistem de panouri care se pot inlatura in timpul verii, pentru ca soarele sa patrunda in mod natural. Baile de la Erding contin patru arii distincte: Galaxy, Thermenparadies, Vital-Oase si Saunaparadies.
Pentru o vacanta alaturi de copii, aveti la dispozitie sectiunea intitulata Galaxy Erding, situata in cadrul complexului, zona dedicata distractiei pentru mici si mari deopotriva. Cele 20 de tobogane galactice din sectiunea Galaxy Erding, care insumeaza 1.700 de metri lungime, sunt deschise tuturor celor dornici de a petrece cel putin cateva ore in apa calda a termelor din Erding. Toboganele sunt clasificate pe niveluri de dificultate. Exista si anumite tobogane, destinate intregii familii, care ofera posibilitatea ca parintii si copiii sa se distreze impreuna. Zilnic sunt organizate competitii, care ii atrag deopotriva pe localnici si pe turisti. Temerarii au la dispozitie tobogane numite X-treme si Kamikaze.
Puteti alege sa va cazati aici si sa petreceti un sejur la Erding, urmand sa va distrati zilnic cateva ore in cadrul termelor, iar in rest sa vizitati orasul si imprejurimile O alta varianta ar fi sa treceti pe lista voastra de must see in cadrul unui tur al Germaniei, si o zi la acest obiectiv.

Chestii utile
Odata ajunsi la intrarea complexului puteti plati biletul de intrare valabil o zi, de 28 de euro, si in schimbul unei garantii veti primi prosop si halat, in imediata apropiere existand si un magazin cu alte obiecte de genul costumelor de baie etc. Acest bilet cuprinde si zona Galaxy Erding, unde copiii sub 3 ani au gratuitate. Daca vreti puteti face si o rezervare in Paradisul Saunelor (pentru 11 euro)  si un tur al termelor. Exista diferite tipuri de bilete, unele dedicate celor care vin sa petreaca doar 2 sau 4 ore in cadrul Thermelor.

Iata alte cateva informatii care v-ar putea fi de folos
Exista zone dedicate bebelusilor, altele pentru cei care vor sa ia masa si o piscina cu apa foarte calda si cu o pestera.
Cand vreti sa luati ceva de mancare sau o bautura, aratati tichetul de intrare si platiti la iesire. Va puteti aduce si mancare de afara, in functie de dieta copiilor. In Erding exista destule super si mini marketuri.
Zona Galaxy (cea pentru toata familia) este separata de cea de a saunelor, dar daca parintii vor si asa ceva trebuie sa tina cont de faptul ca acolo nu este permis accesul copiilor, fiind o zona dedicata nudistilor.

Termele de la Erding in cifre

In 1983, o companie americana a cautat petrol la Erding, dar a gasit in schimb apa sulfuroasa. Un minicomplex termal a fost deschis aici in 1998, acesta extinzandu-se permanent, ajungand la dimensiunile actuale treptat-treptat. In 2007 a fost deschisa sectiunea Galaxy. O sectiune exclusiva, Royal Day Spa, a fost deschisa in 2009, fiind una din ultimele imbunatatiri majore. De la inaugurare si pana azi au fost investiti peste 100 de milioane de euro in acest complex si au fost create 600 de locuri de munca.

  • #1 elena 24.05.2013 10:11
    frumos
  • #2 eugen 05.02.2014 13:07
    Am fost de cateva ori la Baile termale din Erding.Am ramas impresionat de ceea ce am vazut acolo. Autoritatile din Romania
    ar trebui sa se mobilizeze pentru a valorifica apele termale din tara noastra,care ar putea atrage turisti din toata lumea.Din pacate,nu au asemenea preocupari,fiind antre-
    nate in lupta pentru putere si
    imbogatire pe cai nelegale,in dauna cetatenilor. Sa le fie rusine !

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun

Niciodata nu este prea tarziu sa ne gandim la o vacanta de vis in Tara lui Mos Craciun, acolo unde atat cei mici, cat si cei mari se pot convinge ca Mosul chiar exista.

Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara? Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara?

Vacanta de vara este intr-adevar momentul concediilor si al relaxarii, insa noi, cei mari nu putem chiuli chiar tot timpul de la birou. Altfel fiind spus, ce parere aveti despre taberele de vara?

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.