VARA 2017 (partea 1) - parcurile de distractie din Germania


Vacanta noastra de vara de anul acesta a fost un turneu cu masina prin mai multe parcuri de distractie din Europa.

Am promis ca vom reveni cu detalii in privinta traseului si a costurilor de cazare, masa, bilete.

ZIUA 1 

Am plecat din Bucuresti la ora 8 dimineata, am iesit din tara pe la Nadlac si am ajuns la Budapesta in jurul orei 18.00 (ora 19.00 la noi). Am parcat in parcarea subterana din centrul Budapestei si ne-am plimbat aproximativ 3 ore, dupa care ne-am indreptat spre cazarea de la Paprika Csarda.

Ca si costuri: Vigneta de Ungaria (am ales varianta de o luna, cea de 10 zile nu acoperea intoarcerea) – 15 euro; Parcarea in Budapesta – 30 ron; O masa 2 adulti + 2 copii – 100 ron; Cazarea la Paprika Csarda – 50 euro (fara mic dejun, noua nu ne-a placut micul dejun acolo, asa ca am ales varianta fara).

ZIUA 2

Aceasta zi fost dedicata Vienei, iar ca obiectiv principal a fost parcul de distractii Prater. Dupa-amiaza ne-am petrecut-o in Kindermuseum la Schonbrunn. Seara ne-am indreptat spre Nurnberg pentru a fi mai aproape de Playmobil – parcul de distractii de a doua zi.

Ca si costuri: Vigneta pentru 10 zile - 9 euro; Atractii in Prater - 2.5-5 euro/copil/atractie; Parcare Prater – 2.10 euro/ora; Masa la Schweizerhouse – aproximativ 40 euro; Kindermuseum - bilet 8,80 euro/adult si 6,70 euro/copil.

ZIUA 3

Playmobil Fun Park (cost bilet 11 euro/pers)

Aici am stat o zi intreaga, toate atractiile sunt incluse in pretul biletului (ar mai fi 1 euro/cufarul in care sa strangi "aurul" gasit in nisip si 1 euro/scoica pentru pietrele pretioase culese din apa intr-un loc special amenajat). Din pacate vremea nu a fost de partea noastra in acest an la Playmobil, ceea ce ne-a facut ca la pranz sa intram in zona acoperita a parcului, plina si ea de atractii pentru copii.

Ar fi fost si mai distractiv daca ne-am fi putut bucura de multele atractii cu apa. Acolo, daca e cald, este bine sa aveti si un slip la copii pentru ca au tot felul de jocuri cu apa.

Pranzul l-am servit in Playmobil, copiii au avut kids meniu, costul total fiind aproximativ 30 de euro.

Seara am plecat catre Wolfsburg si ne-am cazat in apropiere, aproximativ 100 euro/camera.

ZIUA 4 - am petrecut-o la Muzeul Volkswagen, fabrica-mama a masinii care ne poarta in toate vacantele fara sa ne creeze probleme tehnice.

Am luat bilet de familie, cost 30 euro din care 5 euro ii puteai folosi la restaurant.

Asa cum v-am povestit, acest muzeu a fost plin de surprize placute pentru copii de la locurile de joaca special amenajate atat in interior cat si la exterior, pana la spectacolele de seara la care am fost si noi invitati. O pizza la restaurantul Italian din incinta complexului avea pretul intre 8 si 11 euro, iar pentru copiii care-si preparau propria pizza costul era 3,5 euro/pizza. Pana la acest muzeu de masini, in top era cel de la Mercedez-Benz din Stuttgart, dar acesta a urcat pe primul loc in topul preferintelor noastre.

Pont pentru mamicile pasionate de shopping si nu de masini: exista un outlet mare langa muzeu, este despartit printr-o pasarela pietonala, asa ca doamnele nu se vor plictisi deloc.

Fiindca am ramas si la spectacolul de seara, am ajuns foarte tarziu la cazare, fetele fiind deja adormite in masina. Ne-am cazat 2 nopti la Novotel in Hannovra (224 euro/2 nopti), lantul acesta fiind kids-friendly, copiii primesc jucarii la check-in, au camera de joaca si consola, iar camerele de familie sunt cu pat mare dublu + canapea extensibila. Dimineata am descoperit ca hotelul nostru era lipit de cladirea de birouri a celor care au biscuitii Leibniz.

ZIUA 5 - a fost dedicata celei mai mari si mai premiate gradini zoologice din Europa – Zoo Hanovra.

Costul biletului, mi s-a ridicat parul: 17 euro/copil si 25 euro/adult (pentru o familie 2 adulti + 2 copii = 84 euro e cam mult pentru o intrare la zoo), dar probabil datorita premiilor obtinute in ultimii ani isi permit sa tina preturile ridicate. Este o gradina zoologica frumoasa, dar mie nu mi s-a parut cu mult diferita de cea de la Schonbrunn.

Copiii s-au distrat, ne-au placut mult elefantii si gorilele.

ZIUA 6 - am dedicat-o orasului Hanovra, care nu mi s-a parut un oras turistic, ci mai degraba axat pe expozitii si industrie.

Am vizitat palatul si gradinile regale + sealife (bilet comun 30 euro/familie), iar spre seara am plecat catre Hamburg, in minunatul orasel Buxtehunde, orasul iepurelui si ariciului din povestea Fratilor Grimm.

De fapt toata aceasta zona dintre Hanovra si Hamburg este legata de povestile Fratilor Grimm, de la micul orasel Hamelin, adevaratul castel al printesei Aurora din padure transformat acum in hotel pana la Bremen cu muzicantii lui.

Drumul dintre Buxtehundesi Hamburg este minunat, cu case care mai de care mai frumoase, fara garduri si cu gradini si decoratiuni desprinse parca din povesti.

ZIUA 7 - am petrecut-o in Hamburg, un oras foarte frumos.

Am vizitat Filarmonica – acea cladire impresionanta construita peste o cladire veche si avand cea mai buna acustica din lume (intrare gratuita deocamdata), muzeul de miniaturi (pret bilet 12 euro/pers), vaporul Rikmer Rikmers (pret 4 euro/pers) si ne-am plimbat pe canale. Apusul de soare din port si toata agitatia de acolo, petrecerile organizate pe vapoare ne-au facut sa simtim si noi putin "viata la Hamburg".

Bianca citise ca aici s-a inventat hamburgerul, asa ca pranzul a constat in hamburgeri deliciosi pentru toata lumea de la Restaurantul Casa Hamburgerilor.

Ne-am dori sa revenim intr-un city-break la Hamburg mai sunt multe locuri frumoase de vizitat unde nu am avut timp sa ajungem.

Eu as opri calatoria la Hamburg, iar pentru intoarcere, sa nu fie prea obositoare as mai face cateva popasuri la Legoland Gunzburg, Heidi Park si Family Park.

Noi am continuat totusi drumul catre Danemarca, pentru a ajunge la mama Legolandului – Billund, acolo unde este si fabrica Lego, despre care va voi povesti intr-un alt articol -> click aici.

Pentru o vacanta cu copiii si cu masina, parcurile de distractie din Germania sunt o alegere perfecta!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.