FAMILY PARK – un “MUST” pentru noi in drumul spre vestul Europei


Unul dintre parcurile de distractie preferate de Miruna si Bianca in Austria este "Family Park”.

Pentru noi este oprirea obligatorie in drumul spre vestul Europei fiindca mi se pare un popas perfect de o zi atunci cand calatoresti cu copiii. De obicei, plecam dimineata devreme din Bucuresti si ne cazam la Hotelul Paprika Csarda din Heghyesalom, in Ungaria, la granita cu Austria. Paprika Csarda este o locatie arhi-cunoscuta de catre cei care calatoresc cu masina spre Europa. Un lucru bun la Paprika Csarda este ca au si camere de familie, cu 3 sau 4 paturi. Conditiile de cazare si masa sunt foarte bune pentru tranzit, atat la hotel cat si la motel.

A doua zi, dupa micul dejun, ne indreptam catre Family Park din Neussiedl am See, aflat la 30 km de Paprika Csarda, aproximativ 30 de minute de mers cu masina. Este un parc potrivit atat familiilor cu copii mici, fiindca sunt tot felul de atractii cu grad mic de dificultate, cat si pentru cei care iubesc adrenalina.

Preferata Mirunei, 4 ani, este cursa cu purcelusi, iar a Biancai, 8 ani, este caracatita care stropeste.

Biletul de intrare este 20,50 euro pentru toata ziua, copiii sub 3 ani intra gratuit, iar vinerea (mai putin vacantele) exista un bilet de familie la pretul de 18,50 euro. De asemenea, copiii care isi aniverseaza ziua de nastere in ziua respectiva, intra gratuit. Aproape toate atractiile sunt incluse in pret.

Parcul este deschis din 28 martie pana in 26 octombrie, intre orele 9.00 – 18.00, mai putin in luna octombrie cand seara si dimineata, fiind mai frig, deschid la 10.00 si inchid la 17.00.

In cazul in care vi se va face foame, aveti posibilitatea de a alege dintre multe restaurante tip “a la carte” sau tip fast-food. Mie mi s-a parut foarte bun un restaurant gen ”impinge tava”, unde erau multi clienti, unde puteam sa vad ce comand si mancarea a fost gustoasa.

Vara, cand e cald, copiii se pot juca in zona de fantani arteziene, pot intra in pestera dragonului care scuipa… apa sau se pot juca la umbra in zonele de nisip special amenajate in timp ce parintii se pot relaxa intr-un sezlong langa zona de nisip, savurand o inghetata...

O parte a parcului, prefarata de ”gasca vesela de fete”, este cea a povestilor unde copiii pot vedea si asculta secvente din povestile lor preferate – Muzicantii din Bremen, Max si Moritz, Rapunzel, Hensel si Gretel, Federico si Catalina – povesti clasice germane.

Ca si atractii va mai pot spune de trenuletul lui Jack prin vrejul de fasole, grajdurile cu vacile care trebuiesc mulse, ratustele pe apa, carele alegorice, vapoarele cu bile, tunurile cu apa, cursa cu vaporase cu telecomanda, bursucii prin padure, parcul de catarari, toboganul cu barcute, merele zburatoare, butoaiele dansatoare, convoiul cu masinute oldtimer, dragonul zburator sau karturile mini-go. Exista chiar si o mascota a parcului si un imn pe care fetele noastre deja l-au invatat.

Cu gandul la acest parc, copiii nu mai fac mofturi la drumul lung si greu ce trebuie parcurs cu masina cu o zi inainte…. timpul parca trece mai usor stiind ca urmeaza o zi de distractie in parc.

Cum Family Park se inchide la ora 18.00, ne urcam apoi in masina si in cel mult o ora suntem la Viena, pregatiti pentru o plimbare de seara si odihna. A doua zi ne asteapta multe atractii in aceasta minunata capitala, dar despre ele va povestesc data viitoare !

 

0 comentarii

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile sunt inchise.
O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai

Prima zi din an am petrecut-o la Atlantis The Palm cu plaja, piscine, relaxare, mergand pe principiul "asa cum ne merge in prima zi a anului, sa ne mearga tot anul". :)

Legoland Dubai Legoland Dubai

Legoland Dubai, este un parc de distractii impresionant si printre putinele Legoland-uri din lume care are si waterpark.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.