VARA 2017 (partea 2) - parcurile de distractie din Danemarca


A doua parte a vacantei am petrecut-o in Danemarca.

Am plecat din Hamburg dimineata si ne-am oprit la Universe park – un parc de distractii bazat numai pe stiinta si tehnica. Erau lectii de fizica si chimie facute in joaca. 

Voi povesti mai pe larg despre acest parc la capitolul parcuri de distractii.

Seara ne-am indreptat spre Middelfart langa Legoland la Hotel Park. Cazarea a fost foarte buna, cu mic dejun inclus, iar pretul a fost 580 ron (949dkk).

Ne-am trezit cu bateriile incarcate si pregatiti pentru prima din cele doua zile de Legoland.

Sa va povestesc cum am ajuns sa ne cazam la Legoland. Am tot ochit o camera personalizata pentru fete cu Lego Friends (ele cunosc toate personajele din Lego friends si am vrut sa le facem o surpriza), dar sub 600 euro/camera nu gaseam. Dupa ce scadeai pretul de intrare in parc pentru 2 zile 150 euro (family pack) x 2, camera ramanea la 300 euro, mult pentru o noapte la hotel. Dar intr-o seara, pe cand eram in Bucuresti, am vazut o promotie fix pentru perioada in care mergeam noi: camera noastra plus 2 zile de intrare la Lego la un pret de 400 euro, ceea ce insemna 100 euro/noapte camera pentru 2 adulti si 2 copii. Am rezervat pe loc si bine am facut, a fost cea mai frumoasa surpriza din aceasta vacant pentru fete. Iar camera era atat de frumos decorata, ca ne-a  incantat si pe noi adultii. Parcul mi s-a parut mult mai mare decat cel din Germania.

Dupa cele 2 zile de Legoland, ne-am indreptat catre Copenhaga unde am stat inca doua zile. Am vizitat portul New Haven si am ales pachetul de “Grand Tour of Copenhagen” pe canale cu barcuta la un pret de 45 euro/family pack, Mica Sirena, ne-am plimbat pe strada pietonala ce pornea de la Primarie cu o oprire obligatorie la celebra cofetarie “La Glace”, www.laglace.dk unde am mancat cea mai buna prajitura de pana acum, am vizitat Muzeul Hans Christian Andersen si Believe it or not!.

A doua zi a plouat si am petrecut toata ziua in Experimentarium – o locatie de distractie pentru copii cat un mall, bazata numai pe experimente. A fost foarte frumos! Am remarcat curatenia si comportamentul copiilor de aici: daca vroiau sa manance un simplu biscuit sau o felie de mar se ducea in sala de mese, nu pe bancutele din interiorul muzeului.

Danemarca mi s-a parut o tara scumpa (4 burgeri cu cartofi prajiti si cate un suc ajungeau 400 ron!) si friguroasa, temperatura medie vara este de 17 grade, iar la 22 grade este canicula si dau drumul la aerul conditionat, nu cred ca m-as putea adapta in aceasta tara.

Am simtit ca mentalitatea lor este diferita de a noastra, ei mananca numai in zone de picnic cu pachetel de acasa (nu fiindca nu au bani ci sa fie totul natural si sanatos), nu pun prêt pe haine absolute deloc. Vazand cum arata incaltarile si hainele lor, la un moment dat am crezut chiar ca sunt saraci, dar fiecare mananca bio si isi aleg cele mai scumpe produse alimentare, fiecare are cate o barcuta, un canoe  sau o casa de vacanta. Bicicletele sunt nelipsite, iar pistele pentru biciclisti au intotdeauna prioritate. Nu este incurajat comertul cu masini. Am intalnit o romanca stabilita de 7 ani in Copenhaga, care ne-a servit micul dejun la hotel si ne povestea ca tocmai si-a luat masina, un Renault cactus nou care a costat 20.000 euro (10.000 euro pretul masinii + 10.000 euro taxe), iar pentru mobila de bucatarie + electrocasnice (nu dintre cele mai scumpe) a dat 12.000 euro.

Inca o data spun ca mi s-a parut scump totul in aceasta tara. Daca ar fi sa aleg din nou Legoland, as alege Legoland Gunzburg din Germania, este si mai aproape si mai accesibil la pret.

Am plecat din Copenhaga catre Viena, cu gandul la caldura de la Bucuresti, dupa atatea zile de frig, fiind nedespartiti de geaca si umbrela.

  • #1 Daniela 03.09.2017 10:19
    Buna ziua!

    Am vazut articolul dv in care descrieti parcurile din Danemarca. Sunt convinsa ca a fost o vacanta de vis!

    Stiti cumva daca la Legoland Gunzburg sunt camere cu tema Lego Friends? Si fetitele noastre sunt mari fane. Mi-ar placea sa le fac o surpriza.

    Multumesc anticipat pt raspuns!

    O zi superba!

    Daniela
  • #2 VacantacuCopiii.ro 05.09.2017 14:44
    Buna ziua Daniela,

    Din pacate la Legoland Gunzburg nu sunt camere cu tematica Lego Friends. :( Au cu personaje Lego, dar mai mult in zona de constructii, curse de masini, cavaleri.

    Totusi, se pot gasi camere foarte dragute si pentru fetite si chiar merita vizitat deoarece este unul dintre cele mai frumoase parcuri de distractie din Europa. Are peste 8 zone tematice si 50 de locuri de joaca. :)

    L-am vizitat si noi in 2013 si aici aveti parerile noastre de atunci. Este posibil ca unele lucruri sa se fi schimbat intre timp, insa va ajuta sa va faceti o parere: http://www.vacantacucopiii.ro/articol/707/construieste-ti-visul-cu-familia-in-legoland-germania.html

    Va multumim si noi! O zi buna sa aveti!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.