In Berlin cu copiii


Una dintre destinatiile voastre de vacanta este Berlinul, capitala Germaniei. Si cum porniti la drum mama, tata si copii, cautati de zor locuri de vizitat care sa va aduca tuturor multumire in suflet, relaxare si amintiri cat cuprinde. Treceti in primul rand pe lista: parcul zoo, locurile de joaca, o croaziera cu vaporasul si muzee.

Der Hauptstadt Zoo, veselie printre animale
Gradina Zoologica din Berlin este un loc in care toata familia poate petrece mult timp fara a se plictisi.  Der Hauptstadt Zoo este cea mai veche gradina zoo din Germania si are cel mai mare numar de specii de animale din toata lumea. Asadar, cu totii veti avea sansa de a vedea animale rare. Nu ratati acvariul hipopotamilor, uriasele animale pot fi admirate atat la suprafata, dar mai ales sub apa, unde dau dovada de multa gratie. Nu uitati, pe 18 august, Zoo Aquarium Berlin implineste 100 de ani, daca sunteti in capitala Germaniei in preajma acestei date, veti avea parte de evenimente aniversare interesante. Cum ajungeti: cu metroul, statia este Zoologischer Garten.

Kollwitz Platz, relaxare si traditii

Daca sunteti in cautarea unui loc de joaca pentru copii si a unuia de relaxare pentru voi, ati ajuns: Kollwitz Platz. Se afla in centrul Prenzlauer Berg si este unul dintre cele mai frumoase locuri din oras. Jucariile din lemn, reprezentand legume uriase, ii vor incanta pe cei mici.  In imediata apropiere veti gasi cofetarii si cafenele, cu cea mai buna inghetata din oras. Miercurea si sambata dimineata in piata de aici vin fermierii locali cu bunatati traditionale. Cum ajungeti: cu metroul, pana la statia Senefelder Platz.

Tiergarten, pentru panorama orasului
Cel mai mare parc al orasului, perfect pentru familii. Copiii vor avea de explorat palcuri de copaci, pe poteci serpuite, vor descoperi poduri peste lac si se vor ruga de voi sa ii plimbati cu barca, ceea ce va insemna ca vor consuma multa energie. Daca le va mai ramane ceva, urcati treptele pana la Coloana Victoriei, aflata in mijlocul parcului. Aici veti avea parte de o panorama frumoasa a orasului si a parcului Tiergarten. La coborare va veti putea relaxa la cafeneaua din apropiere. Cum ajungeti acolo: cu metroul pana la statiile Postdamer Platz sau Bellevue.

Legoland, in Posdamer Platz
Un loc numai bun pentru o zi cu ploaie. Veti petrece in interiorul unei cladiri moderne, cu un impresionant dom. Veti gasi in interior cinematografe, magazine, restaurante si un muzeu al filmului. Dar pentru pici atractia este parcul interior dedicat caramidutelor Lego. Vor fi uimiti de panorama Berlinului recreat din peste un milion si jumatate de piese Lego si vor avea ocazia de a crea propriile lor constructii. Cum ajungeti acolo: cu metroul, pana la Postdamer Platz.

Un tur pe raul Spree
Pentru o zi mai relaxanta si instructiva, va recomandam o plimbare in centrul istoric al Berlinului si o minicroaziera pe raul Spree. Un tur cu vaporasul este relaxant pentru toti, fie ca e soare sau ploua. Veti avea de ales sa mancati o inghetata pe punte, sau sa beti o ciocolata fierbinte in interior, avand tot timpul in fata ochilor panorama orasului. Un tur dureaza 45-60 de minute si puteti lua bilete de la Muzeul Insulei. Pentru a ajunge acolo luati metroul pana la statia Hackescher Markt.

Muzee pentru copii in Berlin
Puppentheater Museum

Nu  putem sa nu incepem cu Muzeul Teatrului de Papusi, pentru ca acestea ii fascineaza pe cei mici, dar reusesc sa ne readuca si pe noi in lumea copilariei. O dupa-amiaza in a Neuköllner Museum für Marionetten va aduce zambete pe fetele tuturor. Veti putea vedea o piesa din repertoriul teatrului si cei mici vor putea lua parte la numeroasele workshopuri in care vor invata din secretele producerii si artei de a manevra o marioneta. Intrarea la muzeu costa 2,5 euro pentru copii si 3 euro pentru adulti. Biletul la piesa de teatru costa 5 euro. Ajungeti usor cu autobuzul sau cu metroul, pana la statia Karl-Marx-Strasse.
MACHmit! Museum für Kinder
Acesta este unul dintre cele mai interesante locuri pentru copii. Au multe descoperiri, experimente si explorari de facut aici. Are un spatiu urias de expozitii si o zone de catarare, realizata din lemn. Expozitiile sunt diverse, multe dintre ele au teme istorice, dar sunt atractive pentru toate varstele. La fel de multe sunt si workshopurile, altele in fiecare weekend. Si cei mai mititei vor gasi elemente atractive la acest muzeu, intrarea pentru copii cu varsta de peste 3 ani costand 5,5 euro.
Labyrinth Kindermuseum este unul dintre cele mai importante muzee din Germania. Se afla intr-o cladire monument, copiii vor avea de descoperit o gama variata de informatii, ce le sunt oferite intr-un stil interactiv. In acest muzeu cei mici au voie sa atinga toate exponatele, sa porneasca masinarii si sa incerce aproape tot ce le trece prin cap. Subiectele expozitiilor temporare ating domenii diferite, de la povesti si legende, la experiente si mari descoperiri ale omenirii. Copiii curiosi, care pun sute de intrebari intr-o zi, vor fi aici in elementul lor. Pana pe 30 martie 2014 in Labyrinth Kindermuseum se desfasoara expozitia "Very far away and yet so close", care le prezinta vizitatorilor culturi si tinuturi indepartate. Mamicile si fetitele vor fi incantate de zona de bucatarie, unde exista o colectie impresionanta de condimente din toata lumea.
Computerspielemuseum este muzeul dedicat jocurilor pe computer. Aici taticii si picii lor vor fi in elementul lor. Cei mici pentru ca vor avea voie sa se joace fara grija pe tot felul de console, iar taticii vor avea parte de o calatorie in istoria jocurilor de calculator, de la cele mai vechi si pana la cele mai futuriste. Acesta este primul muzeu al jocurile pe computer din lume. A fost deschis in 1997 si este dedicat lui "homo ludens digitalis".
Domane Dahlem - este un fel de muzeu al satului, pentru un moment de respiro, in mijlocul unui oras modern, asa cum este Berlinul. Veti avea surpriza de a vizita o ferma adevarata, ce functioneaza dupa principii suta la suta ecologice, dar si nemtesti. Copiii se vor bucura sa faca un tur cu tractorul si apoi sa mearga in gradina de zarzavat. In ferma vor intalni si animalele traditionale: porci, capre, oi sau cai. Vor vedea si cateva ateliere mestesugaresti, iar daca va nimeriti intr-o zi de targ sau de festival, veti simti ca ati calatorit in timp pana in Evul Mediu.

Va sunt de ajutor in vizitarea Berlinului
1. Museum Pass 2013. Un card care va deschide usa a 50 de muzee si cuprinde brosura "Museums to enjoy" si beneficiati de intrare rapida - 24 euro
2. Berlin WelcomeCard. Acest card costa 18,50 euro si va ofera transport gratuit, 200 de discounturi in magazine, o harta si un ghid al orasului.

5 locuri unde sa stai la soare si sa faci o baie in Berlin
E vara inca, asa ca daca ajungeti in perioada urmatoare in Berlin, iata si cateva locuri unde sa va relaxati la soare.
Plaja de la Orankesee
Ajungeti aici usor cu tramvaiul, pana in Alexanderplatz, de unde mai aveti 20 de minute pe jos. Veti avea parte de o zi de plaja pe nisip, dar si cu multi pomi sub care va puteti aseza daca vreti umbra. Apa este calda, potrivita pentru copii. Exista si un loc de joaca pentru cei mici, cu tobogan in apa.
Piscina de la Monbijoupark
Monbijoupark se afla la mica distanta de Museum Island si beneficiaza de o piscina pentru adulti si de una pentru cei mici. Dupa o zi de mers pe jos prin muzee sau de facut cumparaturi prin Hackescher Markt, cateva ore la piscina va vor oferi relaxarea dorita tuturor. Este cea mai mica piscina din Berlin, dar este o oaza de relaxare.
O baie in raul Spree
Pe malul raului Spree se afla unul dintre cele mai fascinante locuri de distractie in apa pentru berlinezi. O veche ambarcatiune a fost transformata in piscina, care se afla chiar pe cursul raului. Complexul se numeste Arena Berlin si merita toate laudele. Are si o plaja cu nisip pentru joaca picilor, in timp ce parintii pot sta pe un sezlong si sa asculte muzica in surdina si sa bea o racoritoare de la bar.
O piscina in interior
Poate ajungeti in Berlin in perioada rece, dar tot vreti sa aveti parte de o zi la piscina. Va recomandam Stadtbad Mitte. Este una dintre cele mai vechi din oras, dateaza din 1927, dar beneficiaza de toate noutatile din domeniu. Va spunem doar de piscina de dimensiuni olimpice, care are la un capat o zona dedicata copiilor, care sunt invatati sa inoate de catre instructori.
Pe plaja de la Strandbad Wannsee
Este locul unde berlinezii merg la plaja. Are nisip, mai bine de 1000 de metri de plaja, intrare lina in apa... jocuri de inchiriat, printre care pe locul intai sunt baloanele uriase in care intrati si va rostogoliti pe apa, locuri de joaca pentru copii. Pana aici puteti ajunge si cu biciclete inchiriate.

5 locuri pe care sa nu le ratati
Cu siguranta aveti in gand aceste monumente cand va ganditi la Berlin, dar totusi, vi le reamintim:
1.Poarta Brandenburg
2. Catedrala germana, Gendarmenmarkt
3. Turnul televiziunii din Berlin, Alexanderplatz
4. Zidul Berlinului
5. Palatul Charlottenburg

Tip, tip... tips
- Majoritatea cafenelelor si restaurantelor au meniuri si zone potrivite pentru familiile cu copii. Va ramane voua sa le descoperiti pe cele preferate.
- In Berlin traiesc multi turci, prin urmare veti avea surpriza, placuta, de a manca specialitati turcesti apetisante, la preturi bune, in multele restaurante cu specific.
- Au trecut 100 de ani de la descoperirea bustului lui Nefertiti, imagine devenita simbol al frumusetii pe planeta, iar aceasta minune a sculpturii egiptene se afla in Berlin. La Neues Museum Berlin este deschisa pana pe 4 august expozitia dedicata vietii in Egipt in perioada Amarna, muzeul gazduind o multime de comori din perioada faraonilor. (image credit: visitberlin.de)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun Sarbatori de iarna in Tara lui Mos Craciun

Niciodata nu este prea tarziu sa ne gandim la o vacanta de vis in Tara lui Mos Craciun, acolo unde atat cei mici, cat si cei mari se pot convinge ca Mosul chiar exista.

Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara? Cum ocupam cat mai bine timpul copiilor nostri in aceasta vara?

Vacanta de vara este intr-adevar momentul concediilor si al relaxarii, insa noi, cei mari nu putem chiuli chiar tot timpul de la birou. Altfel fiind spus, ce parere aveti despre taberele de vara?

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.