Raul de masina, un posibil inamic al vacantelor


Mersul in vacanta presupune si calatoria cu un mijloc de transport, fie el terestru, naval sau aerian si deseori suntem pusi in fata raului de miscare, mai ales in ceea ce ii priveste pe cei mici.

Ce este raul de masina/ miscare?

Nu vrem sa intram foarte mult in detalii medicale, dar in principiu acesta este cauzat de urechea interna, unde se afla receptorii echilibrului. Aici incepe conflictul si derutarea organismului, cand acesti receptori transmit catre creier ca am fi in miscare, dar in acelasi timp receptorii vizuali sustin ca ca stam pe loc, fiind asezati pe scaun sau bancheta din spate si nu ne deplasam.

Semnalul de eroare este dat si astfel apare starea de rau, greata, dureri de cap, stare de voma sau ameteli, care se manifesta diferit de la persoana la persoana.

Cel mai des, raul de masina afecteaza copiii mai mari de 2-3 ani, la noi in familie Miruna, fetita cea mica are rau de masina.

Ce putem face pentru a preveni raul de masina?

Inainte de drum trebuie sa luam masa, pentru a nu pleca cu stomacul gol, dar de preferat este sa dam copiilor alimente cat mai uscate (sandwich cu cascaval, covrigei, etc).

Ca si pozitionare in masina, ideal ar fi sa stam pe locul din dreapta soferului si sa privim pe geam sau daca stam in spate, ajuta sa stam pe mijloc si sa privim drumul in fata.

Cu siguranta este STRICT INTERZIS sa citim ceva in masina, sau sa ne uitam pe o harta sau la telefon. Chiar si 1 singur minut cu aceste activitati si totul va fi dat peste cap in organismul nostru.

Cum tratam raul de masina?

Exista anumite remedii homeopatice, cel mai cunoscut este cel pe baza de Cocculus, sub forma de pastilute, care se poate administra preventin in ajunul calatoriei sau inainte de a pleca la drum, cu 1-2 ore, cu efect aproape imediat conform prescriptiei medicale. Va spun ca la noi nu a functionat.

O alta varianta indragita de Miruna, sunt acadelele pentru raul de miscare, cu diferite gusturi si arome care au efect in combinatie cu bratarile pentru rau de masina cumparate de la farmacie si pozitionate intr-un anumit fel.

Acestea fiind spuse, nu uitati sa adaugati in bagajul de calatorie tot ce aveti nevoie pentru astfel de situatii neplacute.

Va doresc vacante cu copiii cat mai frumoase si relaxante!!! 

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la Stirile ProTv Vacanta cu copiii la Stirile ProTv

"Ne-am intors de curand din vacanta si m-am gandit sa va povestesc despre Playmobil - un parc de distractii suuuuper, cum zic fetele, in care ziua trece prea repede"...

8 piscine in Bucuresti, pentru o zi cu copiii la soare 8 piscine in Bucuresti, pentru o zi cu copiii la soare

Vara e in toi si cu totii ne dorim sa stam la soare si sa ne jucam in apa. Daca sunteti in Bucuresti, iata cateva sugestii pentru pici, mamici si tatici.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.