E vara, atentie la caldura!


E vara, in sfarsit copiii nostri pot petrece afara cat timp vor, iar noi stam mai linistiti, ca nu mai intorc casa pe dos. Dar, atentie, trebuie avute in vedere cateva reguli, ca sa nu stricam o zi vesela.

1. Hidratarea.
Orice iesire afara trebuie insotita de sticla cu apa, mai putin suc, ceai sau alte bauturi, care se pot degrada rapid la caldura. Chiar si apa aveti grija sa nu stea in soare, ci intr-o geanta, rucsacel, preferabil termorezistente. Copilul se joaca, alearga, iar nevoia de rehidratare este mai accentuata decat in alte anotimpuri, asadar oferiti-i apa cat mai des.
2. Tantarii, bata-i vina. Pentru a preveni muscaturile de tantari si alte ganganii ce locuiesc prin paduri si campii, folositi produsele speciale ce indeparteaza enervantele fapturi. Nu uitati ca majoritatea spray-urilor si cremelor stau pe piele doar circa 4 ore, iar transpiratia le reduce efectul. Dati-i de cateva ori cu spray pe picioare, frunte si manute in timpul jocului afara, in natura.
3. Pazea, urzicile! Iar daca tot sunteti la plimbare in natura, aratati-le si care sunt plantele ce ii pot rani, asa cum sunt urzicile si palamida, iar daca sunteti la munte, atentie la rugii de la mure sau zmeura. Ranile pot fi tare dureroase. Astfel, faceti si o mica lectie de botanica.
4. Crema de soare. Protectia contra razelor solare e foarte importanta, nu uitati sa ii dati pe cei mici cu crema de soare inainte de a iesi din casa (dar sa nu va lasati nici voi pe tanjala). Orice arsura solara e neplacuta, stiti prea bine, ba mai mult, poate avea efecte secundare imediate ca greata, varsaturi, dureri de cap si chiar febra. Iar de cele pe termen lung, nu e cazul sa aprofundam aici, dar ele pot fi deosebit de grave. (image credit: steve.haider.com)

La piscina copiii trebuie sa fie in siguranta
Ei, e cald, cald si in weekenduri mergem la piscina, iar cei mici vin si ei cu noi. Iar concediul il facem tot aproape de apa. Ori chiar avem in curte o piscina. Prin urmare, anumite reguli legate de petrecerea timpului alaturi de copii si de piscina sunt mai mult decat utile. Poate ca unii dintre voi le stiti prea bine, dar nu strica niciodata sa ne reamintim anumite reguli.

1. Nu va lasati copiii nesupravegheati langa piscina, chiar daca e vorba de piscinuta dedicata lor. Nu e nevoie de prea multa apa pentru un accident neplacut.
2. Tineti-i departe de scurgeri, tevi si alte zone periculoase din apropierea sau din piscinele mari.
3. Daca a disparut cel mic de langa voi, cautati-l mai intai in apa, secundele conteaza enorm in cazurile de inec.
4. Pastrati un telefon in apropiere in caz de urgenta medicala.
5. Nu-i lasati pe cei mici sa alerge in jurul piscinei. In general este alunecos si pot cadea.
6. Tineti cat mai departe de accesul copiilor produsele de curatat piscina.
7. Si in ultimul rand, dar foarte important, invatati-va copiii sa inoate, sa se scufunde si cum sa isi tina respiratia cat mai mult. Aceste exercitii, facute cu parintii sau cu ajutorul profesorilor de inot, sunt vitale atat acum, cat sunt mici, dar si mai tarziu, cand se vor face mari si vor avea la randul lor copii.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Raul de masina, un posibil inamic al vacantelor Raul de masina, un posibil inamic al vacantelor

Mersul in vacanta presupune si calatoria cu un mijloc de transport, fie el terestru, naval sau aerian si deseori suntem pusi in fata raului de miscare, mai ales in ceea ce ii priveste pe cei mici.

Vacanta cu copiii la Stirile ProTv Vacanta cu copiii la Stirile ProTv

"Ne-am intors de curand din vacanta si m-am gandit sa va povestesc despre Playmobil - un parc de distractii suuuuper, cum zic fetele, in care ziua trece prea repede"...

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.