Un weekend la Porumbacu Treehouse


Ne-am propus de ceva timp sa petrecem un weekend intr-un copac. Si cum nu sunt foarte multe variante (eu cunosc doar trei locatii in Romania), am facut rezervare cu 4 luni inainte sa fim siguri ca vom avea o casuta numai a noastra intr-un weekend din aceasta vara.

Drumul a fost ca de obicei foarte aglomerat. Am ajuns in jurul orei 21.00 si nu am vazut prea multe pe afara fiind intuneric, dar a doua zi cand ne-am trezit, am simtit ca suntem ca intr-o poveste. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Complexul are doua casute in copaci si o fosta sura amenajata acum pentru cazare (4 apartamente si un living). Are o curte foarte mare unde copiii se pot juca in voie, fara sa-ti faci prea multe griji, cu multe locuri de joaca, leagane si hamace si un catel prientenos si jucaus cu copiii.

Casuta are un pat dublu si o canapea extensibila (incap fara probleme 2 adulti si 2 copii), o bucatarie si o baie proprie. Totul este amenajat in stil rustic si cu mult bun gust.

La terasa casutei am petrecut cel mai mult timp studiind insectele, urmarindu-le cu binoclu, invatand sa citim o busola sau sa studiem stelele pe cer.

Am fost norocosi sa prindem vreme frumoasa si nu prea am stat in interior, chiar daca si acolo era atat de frumos. Televizorul de ultima generatie avea chiar si aplicatia Netflix instalata. Probabil ca intr-o zi ploioasa e o amintire placuta sa stai langa semineu, intr-un copac, sa servesti un pahar de vin urmarind un film alaturi de persoana iubita.

Micul dejun se plateste separat, dar este foarte gustos, merita sa-l includeti in pachet. Proprietarul ne-a pregatit in fiecare dimineata un platou pentru patru persoane cu omleta, carnaciori, pastrama si legume. Pe masa aveam cafea, ceai, unt, dulceata si biscuiti. Suficient de bun si de gustos! Am servit in curte micul dejun, iar fetele s-au bucurat de leaganele si hamacele de acolo. La desert au cules zmeura (pentru prima data in viata), direct din curte si ne-au servit si pe noi.

In spatele casutelor se poate face o excursie pe jos pana la o cascada sau daca doriti puteti inchiria biciclete de la proprietar, sa faceti un drum de 3 km pana la Castelul de Lut Valea Zanelor pentru o sedinta foto. Pe drum va puteti energiza cu zmeura de la producatorii locali.

Sa trecem si la capitolul costuri: o casuta in copac are un cost de inchiriere de 100 euro/noapte (toata casuta pentru 4 persoane) sau un apartament in sura care are un cost de inchiriere de 50 euro/noapte. Micul dejun este 20 ron/persoana, toate celelalte facilitati fiind incluse in pretul cazarii. Va recomand sa-l sunati pe Tibi (proprietarul) pentru mai multe informatii legate de date disponibile, iar numarul lui il gasiti pe https://reservation.booking.expert/en-gb/search?h=jfdfcfc&t=1. Gazdele sunt foarte primitoare si amabile.

Ne-a placut mult si speram sa mai revenim la Porumbacu Treehouse!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Vacanta 2019 la Olimp Vacanta 2019 la Olimp

Suntem in #VacantaCuCopiii la Olimp. :) Am ales Hotel Egreta si nu ne pare rau: este chiar pe malul marii (pe nisip cum spun eu), am scapat de drumul lung pana la plaja incarcati cu prosoape, galetuse si altele necesare pentru copii la plaja. Camera…

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.