Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie


Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un cantecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Ne-am pornit la drum din Bucuresti sambata dimineata si ne-am intors duminica noaptea. Drumul a fost foarte aglomerat atat la dus (ora 06.30) cat si la intors (ora 23.00). Important este totusi ca s-a circulat, nu au fost blocaje.

Ne-am oprit direct in golfuletul nostru din Neptun-Olimp, in dreptul restaurantului Ciresica. Acolo apa este mereu lina si nu trebuie sa stai in continuu cu ochii dupa copii. Au atat plaja “pentru cearceafuri”, cat si zona de sezlonguri. Un sezlong se inchiriaza cu 20 ron pentru toata ziua. Exista si un beach bar cu inghetata, cafea si bere la preturi rezonabile. Am prins vreme frumoasa si fetele s-au balacit toata ziua.

Mai problematic a fost cu mancarea deoarece cam totul era inchis. Zona de la Panoramic – Amfiteatru - Belvedere este in curs de reamenajare si din acest motiv nu am putut sa ne cazam la hotelul de anul trecut de pe plaja si nici sa mancam la terasa noastra preferata. Asa ca, la recomandarea unor prieteni, am plecat la Tuzla sa vedem @Glampingul Nomadia despre care am tot auzit si sa mancam la terasa de langa el. Ajunsi acolo, am avut impresia ca sunt la Vama Veche acum cativa ani in urma. Plaja este plina de corturi si tineret, totusi Glampingul arata foarte bine si ar fi o experienta de bifat pentru viitor. Si acolo, problema este iarasi mancarea: singura terasa care serveste mancare in zona, avea atat de multe rezervari ca ne-ar fi servit ceva doar la ora 20.00. Asa ca infometati, am plecat catre 2 Mai la terasa Petya unde mai mancasem si ne-am bucurat de un peste proaspat pe plita cu mamaliga si mujdei. Se asteapta si acolo, dar sunt mese multe si merge repede. Pentru 2 adulti cu 2 copii, o masa de pranz normala la noi la mare ajunge la aproximativ 150-200 ron.

A doua zi, la recomandarea doamnei unde ne-am cazat, am descoperit un restaurant minunat cu terasa “Poarta apelor”, in Eforie Nord. Barcile pescarilor sunt chiar langa terasa, iar tot pestele este proaspat. Este nevoie sa sunati inainte, dar aveti mult mai multe sanse sa gasiti o masa decat la @Pescaria lui Matei sau alte terase din Neptun.

Duminica la pranz, am dat o fuga pana la Pecineaga, la 5 km de Mangalia, la @Festivalul Lavandei. 

A fost o doua editie si a avut ca perioada de desfasurare 20 – 28 iunie 2020. A fost foarte frumos, am facut multe poze in locurile special amenajate, am cumparat lavanda pentru bunici si ne-am bucurat de doua ore minunate. Felicitari organizatorilor!

Ne-am bucurat de un weekend frumos la mare, am venit bronzati si putin mai relaxati.

Dar trebuie sa va spun si cateva minusuri care ne fac sa alegem alte variante pentru weekend data viitoare:

- Nu exista nici o masura de prevenire a virusului care ne-a schimbat tuturor viata. Nimeni nu poarta masti, fie ca vorbim de ospatari, bucatari, baietii de la sezlonguri, vanzatorii ambulanti sau sutele de turisti care se plimbau prin satul de vacanta intr-o mare aglomeratie, ca in anii trecuti;
- Mancarea extrem de scumpa si putine variante de terase. Am ajuns la concluzia ca la mare ospatarii sunt sefi: esti la mana lor sa gasesti o masa sau sa-ti recomande ceva proaspat.
- Pernele si sezlongurile nu se dezinfecteaza seara;
- In foarte multe locuri nu se accepta plata cu cardul;
- In Neptun sunt inca multe hoteluri inchise/parasite care dau o imagine trista statiunii.

Cred ca aceasta iesire la marea noastra a fost suficienta pentru acest an…Facand doar o simulare pe booking.com, nu foarte departe de Mangalia, la Kavarna – Bulgaria, am gasit un studio all inclusive la hotel de 4 stele cu sezlonguri pe plaja private, pentru 2 adulti cu doi copii la 450 ron, cat ne-a costat pe noi doar un pranz + cazarea. Nu am studiat cum se circula in Bulgaria acum, nici nu fac reclama vacantelor in Bulgaria, dar din punct de vedere financiar, ar fi fost o alegere mai buna. Va scriu aceste lucruri, deoarece ma gandesc ca aceasta pandemie ne-a afectat financiar pe multi dintre noi si suntem multi cei care ne uitam si la costuri atunci cand luam o decizie in privinta unei vacante.

Nu suntem obsedati de acest virus, dar incercam totusi sa prevenim raspandirea lui si incercam sa purtam acele masti de protectie acolo unde este necesar. Am fost plecati in Germania acum 10 zile si am vazut cum se respecta acolo purtarea mastii in interior. Este cu totul altceva…

Luam in calcul ca aceasta vacanta de vara sa o petrecem la cort. Va fi o experienta unica atat pentru noi, cat si pentru fete. Acum studiem corturi, saltele, saci de dormit, iar daca aveti sfaturi, ne-ati fi de mare ajutor.

Va vom trimite poze din „vacanta cu cortul prin Europa“, daca vom fi primiti in celelalte tari europene dupa jumatatea lunii iulie. Vom avea cortul, fetele si bicicletele. Speram ca va fi o vacanta frumoasa si sanatoasa!

Asteptam “tips & tricks”de campinguri child-friendly sau alte tipsuri despre vacanta cu cortul.

Va doresc o vacanta cu copiii frumoasa si linistita!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Vacanta 2019 la Olimp Vacanta 2019 la Olimp

Suntem in #VacantaCuCopiii la Olimp. :) Am ales Hotel Egreta si nu ne pare rau: este chiar pe malul marii (pe nisip cum spun eu), am scapat de drumul lung pana la plaja incarcati cu prosoape, galetuse si altele necesare pentru copii la plaja. Camera…

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.