Targul de Craciun de la Koln, turta dulce si carusele


In Koln (sau Cologne, cum ii zic germanii) are loc, an de an, unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa, dupa unii chiar cel mai bogat si mai atragator. Acesta se deschide la sfarsit de toamna, in apropierea datei de 26 noiembrie, si dureaza pana pe 26 decembrie. Una din zonele din orasul german care este dedicata desfasurarii targului este piata din fata catedralei orasului. Aici sunt asezate 150 de pavilioane de lemn, care mai de care mai bogat amenajate. Toate elementele decorative sunt atat de minutios realizate, incat par create chiar de spiridusii lui Mos Craciun. Beteala, ursuleti ce se rotesc, globuri, panglici si cadouri uriase cocotate pe acoperisuri. Toate acestea se imbina cu mirosul de vin fiert cu scortisoara, cu aroma de turta dulce si cea de castane coapte.

Alegeti sa va plimbati la ceas de seara printre casutele de lemn pline de mii de suveniruri care, pana la sfarsitul targului, isi vor gasi loc sub brazii impodobiti in toate colturile continentului. In timp ce noaptea se va lasa peste oras, veti aprecia si feeria luminitelor colorate.

Ce cadouri sa cumparati de aici? In ultimii ani, mestesugarii si artizanii care participa la acest targ pun mare accent pe bunatatile organice, asadar orice produs alimentar veti cumpara, acesta va fi insotit de un certificat ce ii atesta originile naturale. Dar pe langa ciocolata, turta dulce, bezele si alte specialitati dupa care iti lasa gura apa, veti putea cumpara pentru cei dragi globuri de sticla, jucarii din lemn, ceramica, alte jucarii cu aspect vintage, sapunuri cu arome de sezon, iar lista poate continua. Majoritatea produselor sunt realizate in Germania si in alte tari europene.

Dar targul de Craciun nu inseamna doar cumparaturi, ci si un program artistic specific. La Koln veti avea parte de mai bine de 100 de evenimente muzicale, majoritatea in aer liber. Iar cei mici vor avea de ales intre multele si magicele carusele, care cu reni, care cu caluti fermecati.

Targul de Craciun se afla in piata Catedralei si in apropiere puteti vizita, daca doriti, si Muzeul Romano-Germanic, Sala de Concerte a Filarmonicii si faimosul Hotel Dom. Pentru cei care vor sa beneficieze si de reducerile de sezon la cele mai cunoscute marci, aveti putin de mers pana in zonele moderne dedicate marilor magazine: Hohe Strasse si Schildergasse. Iar pentru o plimbare romantica, aveti doar cateva minute de facut pana in partea veche a Koln-ului.

Daca veti lua orasul la picior, veti constata cu bucurie ca in Koln se mai desfasoara si alte targuri dedicate sarbatorilor de iarna.

Angel's Christmas Market are loc in Neumarkt. Aici decoratiunile sunt parca si mai somptuoase, iar cele mai multe suveniruri ce se cumpara din Neumarkt sunt farfuriile decorate si felicitarile cu imagini vintage. Acest targ se deschide tot pe 26 noiembrie, dar se inchide putin mai devreme, pe 23 decembrie.

Targul de Craciun din Port
se deschide la 29 noiembrie si dureaza pana pe 23 decembrie, oferind vizitatorilor, ca un fel de bonus, si panorama asupra Rinului si a portului. In aceasta zona se afla si Muzeul Ciocolatei, care isi deschide portile, iar decoratiunile ce reunesc ideea de port, ciocolata si Craciun se imbina feeric, creand o lume de poveste. Si aici au loc o multime de evenimente culturale, iar cele 70 de standuri ofera o gama larga de produse turistilor veniti din toata lumea. Multe dintre standuri se prezinta ca niste mici ambarcatiuni, iar produsele din peste predomina, fiind aduse din diferite tari, la fel ca si bauturile puse la vanzare. Nu ratati restaurantul construit sub forma unei corabii cu trei catarge, aici veti bea cel mai parfumat vin fiert. "Piratii de pe Rin" vor navali la un moment dat in targ, cu cantece, jonglerii si tot felul de alte nebunii, spre bucuria copiilor vostri. Nu uitati sa intrati si in Muzeul dedicat ciocolatei, cei mici vor fi incantati sa participe la programele speciale ce le sunt dedicate.

Cateva informatii utile:

La Targurile de Craciun nu platiti intrare.
In perioada targurilor de Craciun, exista autobuze speciale care ii duc pe turisti spre acestea, din diferite colturi ale orasului Koln.
Pentru cei care veniti cu masina, la intrarea in targuri exista parcari, asa cum este cea de la Rheinauhafen.

Alte doua targuri de poveste in Koln
In fata primariei, in partea veche a orasului, se desfasoara Alter Markt, probabil cel mai vechi si mai atractiv targ al orasului. Este dedicat cu deosebire copiilor, aici ei vor gasi exact lumea visata a Craciunului. Iar cei mari vor fi si ei vrajiti de teatrele de papusi, de Mos Craciun, care are un atelier aici, iar jucariile pe care el le realizeaza sunt cele mai frumoase. Este deschis intre 26 noiembrie si 23 decembrie, in fiecare zi de la 11 la 9 seara, iar vinerea si sambata pana la 10 seara.
Targul basmelor se afla in Rudolfplatz, si este decorat cu personaje din povestile cele mai iubite ale copilariei, dintre care unele sunt uriase realizari ale artistilor plastici locali, toate fiind puse in valoare de luminitele plasate peste tot. Daca va doriti cateva momente de relaxare, cu o cana de punch si o punga de floricele fierbinti in brate, cu copiii cumintiti de magia din jur, mergeti in Rudolfplatz pentru cateva ore.

Tip, tip
: Si pentru ca este inca vara, aruncati un ochi pe ofertele companiilor aviatice. Este perioada superofertelor la bilete de avion luate in avans. Si nici o rezervare la un hotel din Koln nu v-ar strica, daca o faceti cu cateva luni inainte de targ.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.