La Europa-Park faceti inconjurul lumii intr-o zi!


Europa-Park  se afla in localitatea Rust, in sud-vestul Germaniei, si este al doilea cel mai mare parc de distractie din Europa, dupa Disneyland. Se afla la 1899 km de Bucuresti pe sosea, pentru cei care vreti sa mergeti cu masina, drum ce se strabate in circa 19 ore.
In timpul verii, la Europa-Park au loc zeci de evenimente. Cea mai mare sarbatoare se numeste Midsummer Party si este perioada in care parcul este deschis pana la miezul noptii, cand au loc focuri de artificii uluitoare si un spectacol muzical pe masura.
Din 2001 Europa-Park este vizitabil si iarna, cand doar anumite zone sunt deschise, cele mai atractive dintre acestea fiind Bellevue Observation Wheel, Snow Tubing si Skiing. Atmosfera este imbogatita si de decorurile de iarna si cele dedicate Craciunului, care sunt mai uimitoare de la an la an.
Cei care merg an de an la Europa-Park povestesc ca nu au cum sa se plictiseasca: parcul este intr-o continua extindere, iar noi atractii apar de la sezon la sezon.

Euromouse e imaginea parcului, dar mai are cativa prieteni
Principalul reprezentant al Europa-Park este Euromouse, un soricel vesel, cu un tricou galben cu stele albastre, alt element reprezentativ al locului.
Alaturi de el, ii veti vedea peste tot prin parc pe simpaticii Eurofant, caprita Bockli, cocosul Louis si Euromousi, perechea soriceasca a lui Euromouse. Jucariile ce ii reprezinta, cartile de colorat, figurinele de plus, tricourile si alte nebunii va vor umple bagajele in drum spre casa.

Stiati ca...

Recent, un sondaj a relevat ca turistii straini sositi in Germania considera, dupa celebrul Castel Neuschwanstein, ca Europa-Park este cea mai buna destinatie turistica a acestei tari.

TIP, TIP... TIPS!
- obligatoriu aveti la voi pelerine de ploaie, altfel veti cumpara din parc - e adevarat ca sunt personalizate cu sigla si imaginea soricelului - dar costa destul de mult. De ce va trebuie pelerine de ploaie? Exista o multime de roller-coasters din care veti cobora cam ciuciulete :)
-  daca va cazati la unul dintre hotelurile partenere ale Europa-Park puteti intra in incinta cu 30 de minute inaintea publicului larg, ceea ce va da posibilitatea de a beneficia doar voi de anumite distractii.

Preturi pentru vara 2013
Copiii sub 4 ani - gratuit
Copiii 4-11 ani - 34 euro
De ziua lor, copiii pana la 12 ani impliniti (dovedind cu act de identitate) intra gratuit
Adulti - 39 euro
Grupuri de minimum 20 de persoane platitoare - 33 euro
Grupuri de elevi insotiti de profesori - 23, 50 euro
Bilet pentru 2 zile de intrare in parc, valabil timp de 7 zile:
- copii 4-11 ani - 63, 50 euro
- adulti - 73 euro
- parcare - 5 euro

Program pentru vara 2013
23.03.2013 - 3.11.2013 zilnic de la 09.00 la 18.00.
In perioade de varf programul se poate extinde.
Sezon toamna-iarna 23.11.2013 - 06.01.2014 zilnic de la 11.00 la 19.00

Un pic despre inceputurile Europa-Park
Acest parc apartine familiei Mack, care produce vehicule inca din 1780, vagoane de circ din 1880 si roller-coasters din 1921. Dupa o vizita in SUA, prin anii '70 ai secolului trecut, doi membri ai familiei si-au dorit infiintarea unui parc de distractii in Germania, mai ales ca aveau experienta in construirea celor mai fascinante roller-coasters din lume. Numele de Europa-Park a fost stabilit inca de atunci. Prima tara careia i s-a dedicat o parte a parcului este Italia, deschisa in 1982. Dupa care an de an, parcul s-a imbogatit cu noi "teritorii": Olanda, Anglia, Franta, Scandinavia, Spania etc.
Incet-incet numarul de vizitatori a ajuns la 4,5 milioane pe an, in 2011, peste 90 de hectare intindere, 11 roller-coasters si peste 3000 de angajati.

Ce descoperim anul acesta in parc

Noutatile lui 2013 sunt deschiderea unui salon carusel, la Eden Palladium, care este original din 1909 si a fost total restaurat si asezat langa Dom, in apropiere de intrarea principala.
Anul acesta s-a extins si zona dedicata Padurii Fermecate, mai ales ca este aniversarea fratilor Grimm in 2013. Se vorbeste deja de faptul ca in 2014 vor aparea inca 6 noi povesti in aceasta zona. In principal, anul acesta a aparut Magic Cinema 4D, in ton cu pasiunea micilor vizitatori pentru cea mai noua tehnica in materie de cinema.
Principala atractie a parcului este, de departe, Silver Star, cel mai inalt roller-coaster din Europa si al treilea ca viteza, construit si sponsorizat de catre Mercedes Benz. Desi este urias, nu poti rata o tura, iar dupa emotiile cursei te vei destinde rapid cand iti vei vedea chipul in fotografia facuta automat in momentul de maxima intensitate al cursei. Daca o vei lua acasa vei avea cu ce te anima o conversatie plictisitoare!
Copiii au o multime de locuri de joaca, impartite pe zone tematice. Baietii vor fi fascinati de Blestemul Cassandrei, Lumea Diamantelor si Piratii din Batavia, iar fetitele nu se vor mai da duse din Castelul Frumoasei Adormite, Casa Vrajitoarei sau Orasul Piticilor. Magazinele cu suveniruri va vor goli buzunarele, pentru ca sunt atat de multe si pline de jucarii, jocuri, tricoase vesele si dulciuri personalizate, dar veselia copiilor va compensa pe deplin.
Puteti manca la unul dintre multele restaurante ale parcului, dar puteti veni si de acasa cu apa si gustari pentru copii, dar calculati in buget si o tarta cu fructe sau o inghetata, care va vor face cu ochiul.
Dintre spectacolele ce se desfasoara pe scenele Europa-Park incercati sa prindeti o piesa dupa Shakespeare, la copia Globe Theatre, o lupta intre gladiatori in Colloseum si spectacolele de flamenco.

Ce sa nu ratati in 2013
Anul acesta se implinesc 200 de ani de cand a fost publicata prima editie a povestilor fratilor Grimm. Iar Europa-Park marcheaza acest moment prin deschiderea a catorva noi atractii dedicate lui Rapunzel, Doctorului Stie-Tot si Gastei de Aur din marea zona numita Padurea Fermecata. Iar anul viitor alte 6 noi povesti ale fratilor Grimm vor bucura sufletele copiilor sositi in Germania, pentru cateva zile de distractie la Europa-Park.

Europa-Park in cifre
S-a deschis: 12 iulie 1975
Suprafata: 94 hectare
Concept: 13 teme europene, peste 100 de atractii si spectacole
Numar de locuri de cazare in hoteluri partenere: 4.500
Hoteluri detinute de Europa-Park: Bell Rock, Colosseo, El Andaluz, Santa Isabel, Castillo Alcazar, Guesthouse, Camp Resort
Numar de vizitatori de la deschidere: 94,5 milioane

Zone atractive:
In Franta nu aveti cum rata Silver Star, uriasul roller-coaster ce ii va tenta mai ales pe tatici si baietei. Copiii sub 140 cm inaltime si 11 ani nu au voie in aceasta atractie, dar ceilalti se vor distra de minune. Pentru copiii cu inaltime de la 120 cm, exista tot aici Eurosat si nu departe e Euro-Tower, un turn de observatie cu imagini panoramice.
Pentru vizitatorii de varste mici, in Franta gasiti Universe if Energy, o calatorie in lumea dinozaurilor, Old 66, o parada a lumii circului, si Puppet Boat Ride, o plimbare cu gondola in lumea povestilor.
In Italia va veti distra in Casa Groazei si va puteti da in masinute zburatoare, numite Volo da Vinci.
In Germania sunt gradini frumoase, un carusel Antique German Fain, o plimbare cu masini de epoca Ford, Vintage Cars si o calatorie cu barca pe taramul elfilor si zanelor - Elf Ride.
Nu departe se afla Elvetia, cu cateva roller-coasters pentru toata familia: Swiss Bobsleight Run, o cursa cu bobul iarna, si Matterhorn Blittz, o calatorie vesela printr-un sat traditional de munte.
In Grecia, aveti alte roller-coasters pentru copii mai micuti, Pegasus si Water Coaster Poseidon, cel din urma avand o portiune prin apa! Daca aveti copii pasionati de magicieni si lumea iluziilor, duceti-i in Cassandra Curse, o casa a iluziilor din care veti iesi cu totii cam nauciti.
In Anglia va veti distra in cescute rotative, va veti plimba cu London Bus si veti putea sa va dati cu carturile in Silverstone Race Track. Distractiv pentru tatici si pustii lor va fi Arena of Football, in care se vor putea tampona in masinute in forma de adidasi.
In Rusia aveti un roller-coasters cu senzatii tari, prin urmare dedicat copiilor cu inaltime de peste 130 km. Cei mici au la dispozitie sania si lumea lui Mos Craciun.
In Islanda se afla alte doua roller-coasters de top: Blue Fire Megacoaster, ce da senzatia de imponderabilitate, si Wodan-Timburcoaster, destul de spectaculos, interzis copiilor sub 120 cm. Cei mici pot porni spre Whale Splash Tours, plin de stropi de apa veseli, si Littill Island, un loc de joaca pe apa.
In Olanda cei mici se vor distra in lumea piratilor, dar vor avea parte si de Flying Dutchman, un carusel ce imita miscarea valurilor pe marea agitata.
In Scandinavia se afla o alta atractie legata de lumea apelor, corabia Vinjammer - le va placea la nebunie piratilor dornici de aventura, cu varste de peste 10 ani, as zice. Cei mai mititei pot porni cu mami de manuta spre Andersen's Fairy Tale Tower.
In Portugalia se afla o alta atractie pentru care aveti nevoie de pelerine - Atlantica Supersplash, iar daca nu ati luat la voi asa ceva, va puteti usca la ventilatoare cu aer cald. Pentru pici insotiti de mamici recomandam Atlantica Shower si Casa Aventura, un loc de joaca in interior. 
In Spania veti fi incantati mai ales de arhitectura, deoarece este una dintre cele mai reusite ale intregului parc. Cei mai mici vizitatori vor gasi aici destule de facut, in timp ce parintii vor face fotografii de jur imprejur.
Austria este una dintre cele mai vechi zone ale parcului, are un tren de mina si Tirol Log Flume, un tur printre stropi de apa. Cel mai romantic punct al zonei Austria este caruselul cu lanturi, Vienna Wave Swinger.
In afara de tarile europene, Europa-Park are si cateva zone dedicate altor regiuni de pe glob: Adventure Land, Jungle Rafts, African Queen. Intre diferitele puncte ale parcului puteti calatori cu doua trenulete, dintre care unul are traseu suspendat, asa ca nu va uitati acasa aparatele foto, pentru imagini panoramice spectaculoase.
(image credit: www.europapark.de)

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai O zi in Aquaventure Waterpark – Atlantis The Palm Dubai

Prima zi din an am petrecut-o la Atlantis The Palm cu plaja, piscine, relaxare, mergand pe principiul "asa cum ne merge in prima zi a anului, sa ne mearga tot anul". :)

Legoland Dubai Legoland Dubai

Legoland Dubai, este un parc de distractii impresionant si printre putinele Legoland-uri din lume care are si waterpark.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.