In vizita la Humulesti


Intr-un weekend frumos de mai ne-am gandit sa mai schimbam putin aerul si sa ne indreptam catre Bucovina. Si cum Bianca tocmai terminase de citit “Amintiri din copilarie”, destinatia dorita a fost Humulesti.

Dupa 6 ore si jumatate de mers cu masina, cu oprire doar la doua benzinarii (au avut un film nou la DVD) am ajuns la Humulesti. Exista indicatoare catre Muzeul Memorial Ion Creanga (pe str. Ion Creanga nr. 8) asa ca am nimerit usor, cu mare atentie la gropile din strada. Am platit biletul la intrare si fetele au si fugit pe prispa din fata casei.

Am avut mare noroc de un ghid foarte bun. La orice intrebare primea de la fete avea imediat un raspuns. Chiar si cand a fost intrebat unde este ciresul matusii Marioara din care Nica a furat cirese, a traversat strada impreuna cu noi, a mers pe o carare vis-a-vis de muzeu si am ajuns la acel cires.

Interesant si mai bine intretinut si promovat este Parcul tematic “Ion Creanga” care se afla langa Casa Memoriala. Aici ne-am intalnit cu celebrele personaje din povestile lui Creanga: matusa Marioara, Smarandita, Mos Chiorpec, capra cu trei iezi, ursul pacalit de vulpe. Dupa aproximativ doua ore petrecute aici, ne-am indreptat catre cazarea de weekend – Casa Vero – din Vama, o locatie de vis perfecta pentru familiile cu copii despre care va voi povesti alta data.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.