La ROMA cu mic, cu mare


In vacanta de Paste ne-am propus sa mergem la Roma, Pastele catholic anul acesta fiind in aceeasi perioada cu cel ortodox. Bianca a avut de facut chiar un proiect despre Roma la scoala, asa ca stia destul de multe despre capitala Italiei. Isi dorea sa vada Colosseum, Columna lui Traian, Fontana di Trevi si sa petreaca o vacanta frumoasa in "family – trip" asa cum s-a obisnuit.

Am iesit din tara pe la Portile de Fier si am facut un popas in Serbia sa admiram statuia lui Decebal de pe partea romaneasca a Dunarii. Drumul a fost foarte bun, nu sunt vignete, doar o taxa mica de drum (aprox. 3 euro) care se poate plati si in euro. Am innoptat la Ljubljana deoarece nu vazusem niciodata acest oras, dar recomand ca popasul sa fie facut la Zagreb (mai aproape) si cu mai multe atractii/parcuri pentru copii atat in aer liber cat si indoor.

Zilele de Paste le-am dedicat Venetiei, dupa care am pornit catre Roma. Va recomand sa evitati autostrada deoarece este foarte scumpa (aprox. 75 euro Venetia - Roma) si sa folositi drumurile nationale paralele cu autostrada care sunt foarte bune si mult mai libere.

In Roma ne-am rezervat o casuta cu curte interioara langa Vatican de pe www.airbnb.com (Giardino – Nice flat near Vatican) si am platit 120 euro/noapte pentru 2 adulti + 2 copii. Proprietara casutei, Daniella, este o persoana foarte draguta, ne-a asteptat cu un cos plin de dulciuri si fructe pentru copii, ne-a lasat cheile si ne-am mai auzit in ultima zi la plecare.

Am vizitat:

- Muzeul Vatican – aici am optat pentru varianta "Family tour" – copiii primesc statii si harti interactive, iar informatiile sunt prezentate ca niste povesti (5 euro/copil). Intrarea la muzeu a fost 16 euro/adult si 8 euro/copil.

- Colosseo si Columna lui Traian – au pus o suta de intrebari despre catacombe si arena, au foar foarte impresionate de luptele care aveau loc in arena in trecut. Copiii nu au platit, iar pentru adulti biletul a fost 12 euro/persoana.

- Piata Spagna – unde am savurat o inghetata cat fetele s-au bucurat la Disney Store-ul din vecinatate.

- Piata del Popolo si parcul cu Vila Borghese – aici am inchiriat o bicicleta de 4 persoane, cum sunt si la noi in Herastrau si ne-am plimbat prin tot parcul, a fost mult mai usor si mai distractiv pentru copii. Exista si un parc cu tobogane si leagane pentru copii si o terasa pentru adulti unde am servit cel mai bun Aperol din Roma. J

- Boca della verita – este cam departe de celelalte obiective si fetele nu au fost impresioante de acest obiectiv, nu cred ca merita efortul de a merge pana acolo.

- Panteonul – a fost obiectivul care s-a dorit vizitat de doua ori, singura sursa de lumina care venea prin acoperisul Panteonului le-a captivat atat de tare incat au dorit sa-l mai vada inca o data.Am studiat aici pana si canalele in care se scurge apa atunci cand ploua sau ninge.

- Fontana de Trevi unde am aruncat banuti, ne-am pus dorinte si am facut muuuulte poze.

- Magazinul lui Pinnochio (Bartolucci) de langa Fontana di Trevi este un must in vacanta la Roma cu copiii.

Piata Navona – foarte frumoasa, impresionanta “Fantana celor patru fluvii”a lui Bernini. Este o piata plina de turisti, restaurante si cafenele.

- Capela Sixtina – am vizitat operele lui Michelangelo si interesant a fost ca fetele au inteles picturile si ordinea lor.

- Basilica San Pietro – am urcat  pana sus, cu liftul o parte dupa care cele 125 de trepte. Nu s-au plans de picioare, le-a placut peisajul si ar mai merge din nou. Acolo sus am gasit printre altele Posta Vatican, un magazin de suveniruri si un restaurant.

Am lasat pentru data viitoare Gradina Zoologica si un parc de distractii care am inteles ca se afla langa Roma.

Va recomand sa va faceti abonament de 48 ore pe autobuzele lor "Hop an off", e mult mai simplu cand aveti copii. Noi ne-am dat seama in ultima zi si era deja prea tarziu ( adult 29 euro si copil 17 euro).

In privinta restaurantelor, noi ne-am ghidat dupa Top 10 Roma de la Editura Litera, care ne-a ajutat foarte mult. Am gasit cele mai bune restaurante si pizzerii la preturi acceptabile.

Aaaa! Sa nu uit de Gelateria Iamotti din coltul strazii unde am fost cazati. Era wow! Am incercat toate sortimentele, peste 25 la numar si toate au fost excelente!

Ca o concluzie: Roma va ramane mereu intre primele 5 locatii unde ne-am dori sa revenim!!!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.