Vacanta noastra in Bansko


Vacanta noastra in Bansko nu a fost o alegere inspirata ca perioada, din cauza vacantei de iarna a copiilor. Am mai auzit prieteni care s-au plans de aglomeratie, dar nu mi-am inchipuit ca poate fi atat de aglomerat.

Drumul Bucuresti - Bansko a fost ok, multe radare (mai ales in jurul Sofiei la intrarea in tuneluri), dar sosele bune, am ajuns destul de repede, nu au reusit fetele sa se plictiseasca in masina.

Hotelul la care am fost cazati "St. Ivan Rilski Hotel Spa & Apartments" desi are 4 stele, nu-l recomand pentru familii cu copii. Piscina avea apa foarte rece, sotul a fost pe post de cuier deoarece nu exista nici un sezlong unde sa-ti lasi un prosop sau o casca, in jacuzzi (o cadita mica unde era apa mai calduta) apa era atat de murdara ca avea culoarea gri, in camera de sauna erau peste 30 de persoane (adulti + copii), iar in camera de relaxare jucau table. La vestiarul de fete era un miros puternic de mucegai, de prosoape ude si putrezite, iar in tot vestiarul exista un singur uscator tip bat care te frigea la mana si la care era o coada imensa.

Apartamentele erau spatioase si calduroase, aveau si o chicineta, dar problema majora era ca nu se aflau in aceeasi cladire cu hotelul, restaurantul si piscina, trebuia sa urci o panta sa ajungi sa iei ceva din camera. Din cauza acestei distante nici internetul nu functiona in camera, ci doar la receptie si nu aveai cum se vezi un film sau altceva la tv, in camera fiind restrictionat la posturile lor locale unde nu intelegeam nimic.

Si cu locul de parcare a fost o aventura, chiar daca am rezervat pe mail un loc de parcare platit, cand am ajuns ni s-a spus ca toate locurile sunt ocupate si sa parcam pe propria raspundere in strada pana se va elibera un loc. La micul dejun inclus nu exista nici macar unt (in loc de unt gaseai margarina), nu mai spun ce cafea proasta aveau.

In vecinatatea hotelului sunt numai cladiri construite pentru cazare si parasite. De altfel, jumatate din statiune este parasita.

Din punct de vedere domeniu schiabil, au cateva partii frumoase, dar greu accesibile. La baza partiei exista o gondola unde erau aproximativ 1000 de personae la coada in fiecare dimineata sau un drum de masina, pana la o parcare cu plata, drum care incepand cu ora 9.00 dimineata era blocat de politie. Din acest motiv a trebuit sa ne trezim in vacanta zilnic la ora 07.30 sa mancam si sa ne imbracam cu costumele de ski astfel incat la 08.30 sa fim in masina in drum catre partie sa putem urca. Intr-o zi, nu stiu din ce motiv ne-am intarziat 10 minute, nu am mai putut urca la ora 9.00 si ne-a prins ora 11.30 la coada la gondola, fara sa fi schiat macar un minut.

Prietenii nostrii, care au doi copii incepatori si-au dorit un monitor la copii, iar la finalul orei au facut un calcul si au ajuns la concluzia ca au platit pe monitor 90 de euro/sedinta/2 copii. Mi se pare foarte mult pentru Bansko, aproape la fel de scump ca in Austria, unde mergem in fiecare an si unde ne-am simtit excelent de fiecare data.

M-a speriat foarte tare pe langa aglomeratia de pe partie si coboratul haotic al schiorilor, ca la fiecare ora vedeai sania salvare care mai ducea cate un schior imobilizat la spital.

Motivul pentru care am ales Bansko a fost ca au mai mers prieteni cu copii si s-au mai jucat seara la hotel, ca este mai aproape de Bucuresti decat Austria si ca ne tot povesteau cunostinte despre Bansko si de bine si de rau.

Poate daca am fi ales o alta perioada, am fi vazut cu alti ochi Bansko, dar pentru noi a fost suficient momentan si este foarte probabil ca data viitoare sa alegem o alta destinatie pentru ski. :)

 

PS: Cam acestea sunt parerile noastre si le impartasim cu voi de la parinte la parinte, insa au fost si momente frumoase in care am vazut incantarea fetelor odata ajunse in varful partiei, pregatite sa isi testeze abilitatile de schiori innascuti :D

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.