Expozitie Comorile Egiptului Antic. O expunere moderna a celei mai legendare civilizatii antice.


Expozitia "Comorile Egiptului Antic" se desfasoara, in premiera, in Bucuresti, la Biblioteca Nationala a Romaniei (bulevardul Unirii nr. 22) in perioada 21 martie – 21 iunie 2018.

Se pare ca aici putem gasi peste 300 de exponate, continand artefacte originale si replici, care ne vor ajuta sa intelegem mai bine etapele de crestere si dezvoltare ale civilizatiei Egiptului Antic.

In cadrul acestei expozitii, putem gasi rezumatul a 5000 de ani de istorie si civilizatie, care au fost o sursa de inspiratie pentru oameni de stiinta, artisti, scriitori, regizori de filme, datorita arhitecturii impunatoare si unice, a bijuteriilor luxoase, a obiceiurilor pline de mister, dar si datorita realizarilor stiintifice grandioase.

Se pare ca egiptenii au fost printre primii creatori de bijuterii luxoase, arta caligrafica si plastic, imbracaminte pentru moda vremurilor respective, chiar si tehnici de machiaj.

Auzisem si citisem despre aceasta expozitie inca dinainte de marea deshidere, insa acum, cu atat mai mult cu cat Mirunei i s-a alocat la scoala un proiect despre Egiptul Antic si chiar urmeaza ca saptamana viitoare sa viziteze expozitia impreuna cu doamna invatatoare si colegii de clasa.

Pregatind acest proiect acasa, am fost invaluti cu totii de misterul Egiptului Antic si am devenit curiosi si dornici de a vizita si afla mai multe despre aceasta civilizatie legendara si importanta.

Puteti citi mai multe informatii chiar pe site-ul evenimentului: egiptexpo.ro sau pe cel al Bibliotectii Nationale: bibnat.ro/Expo-Comorile-Egiptului-Antic

Iata ce info utile am gasit legat de costuri si program Expozitie "Comorile Egiptului Antic":

Program de vizitare:

- Luni, Miercuri 9:00 – 18:00
- Marti, Joi 9:00 – 20:00
- Vineri 9:00 – 19:00
- Sambata, Duminica 10:00 – 19:00

Pret Bilete:

- Bilet Luni - Vineri (elev sau student) – 25 lei
- Bilet adult Luni – Vineri – 40 lei
- Grup elevi sau studenti Luni – Vineri – 20 lei
- Grup adulti Luni – Vineri – 35 lei
- Bilet Sambata - Duminica (elev sau student) – 30 lei
- Bilet adult Sambata – Duminica – 45 lei
- Grup elevi sau studenti Sambata – Duminica – 25 lei
- Grup adulti Sambata – Duminica – 40 lei
- Supliment Ghid – 50 lei
Bilete sunt disponibile la intrarea in expozitiei si online: eventim.ro.
Rezervarile se pot face pe emailul: info@egiptexpo.ro.

Ghid audio: In diverse locuri din salile de expozitie se gasesc coduri QR, care scanate cu smartphone-ul dau posibilitatea ascultarii unui ghid audio.

Sursa imagini slider: egiptexpo.ro

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
O noapte printre giganti la muzeul Antipa O noapte printre giganti la muzeul Antipa

Copiii cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani sunt invitati sa petreaca o noapte memorabila printre cele mai mari mamifere care au existat vreodata pe Pamant!

Scoala de bani pe roti - Caravana pentru pici Scoala de bani pe roti - Caravana pentru pici

Ajuta-ti copilul, inca de la o varsta frageda, sa inteleaga prin jocuri si nu prin definitii sau formule, ce inseamna economiile si cum se folosesc banii.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.