PortAventura World – parcul de distractii al verii 2018


In aceasta vara am ales ca destinatie de vacanta Spania. Am rezervat cateva zile pentru Barcelona si un concert cu Shakira, cateva zile pentru Valencia cu minunatul oras al stiintei si nu putea lipsi parcul de distractii PortAventura World, in care nu am fost niciodata.

Deoarece la un calcul matematic cazare + bilete depasea costul cazarii in parc pentru  2 adulti + 2 copii, am ales varianta 2 si ne-am cazat la Hotel Gold River in cadrul parcului.

Puteam sa intram si sa iesim din parc  de cate ori doream pe baza cartelei de la intrare, iar ca bonus am primit o zi in Ferrari Land, un parc al celor de la Ferrari cu tot felul de atractii, deschis de curand. De la Hotelul Gold River (mi-a placut acest hotel, l-as alege si data viitoare) accesul in parc se face pe o pasarela pe baza cartelei de hotel.

Parcul este impartit in 6 zone: Mediterrania, Polynesia, Sesamo Aventura, China, Mexico si Far West.

Zona cea mai indragita de copii a fost Sesamo Aventura cu foarte multe atractii pentru copii cu varsta intre 4 si 10 ani:

- Gradina Fermecata – un loc de joaca urias cu tobogane, obstacole si catarari

- Tami-Tami – un roller coaster pentru copii (cei mici intre 1m si 1,30m trebuiau insotiti de un adult, iar sub 1m nu au voie)

- Coco Piloto – avioanele care “zburau” pe o sina deasupra lui Sesamo la aproximativ 50m deasupra solului

- Magic Fish – barcute in forma de pestisori colorati care se invarteau pe apa cu o viteza mare - copiii sub 1,20 m nu aveau voie si spaniolii sa stiti ca sunt foarte stricti, chiar masurau fiecare copil in parte, iar daca aveau sub inaltimea admisa li se interzicea accesul la atractia respectiva, chiar daca vedeau lacrimi in ochii copiilor

- La Granja de Elmo – tractorasele colorate de la ferma

- Mariposas Saltarinas – bicicletele cu flutura si unde trebuie sa pedalezi ca sa te ridici

- Arborele Magic – un arbore foarte colorat in care puteai sa urci si sa faci poze de panorama asupra parcului

- Teatrul in aer liber Sesamo – unde mascotele pregatesc reprezentatii de doua ori pe zi

In zona Far West exista o gara centrala de unde pleaca trenul care inconjoara parcul, vizitand fiecare zona a parcului din tren, avand o singura statie la jumatatea traseului in Mediterrania.

Tot aici ne-am distrat intr-un roller coaster cu dificultate medie Tomahawk. Limita de inaltime era 1,30m, iar Miruna a fost castigatoare, ea avand 1,28m. :)

Am incercat aici si masinutele electrice atat pe cele mici in forma de tauri “Buffalo Rodeo” cat si pe cele pentru adulti. In aceasta zona am gasit si un restaurant foarte bun “The Iron Horse”, unde am mancat in fiecare zi la pranz.

Zona Chinei este dedicate celor mari, au tot felul de roller-coastere cu dificultate mare Dragon Khan si Shambala – coasterul cel mai inalt din Europa: 1650 metri de traseu, cadere de 78 metri  cu o viteza de 134 km/h. Nu ne-am dat, eu nefiind o fana a roller -coasterului, dar cea mica si-ar fi dorit. Ce bine ca era limita de inaltime – minim 1,40 m!

Aici am vazut un show de baloane de sapun extraodinar BubbleBou, dupa care ne-am invartit in cescutele de ceai, singura atractie pentru copii din aceasta zona.

Mediterrania este zona cu intrarea principala, acolo unde are loc in fiecare seara la ora 22.00 o parada a mascotelor si un foc de artificii. Aici exista o singura atractie pentru adulti FuriosBaco – un roller coaster gen catapulta care te rastoarna si te roteste cu o viteza de 135 km/h. Nici nu-ti dai seama cand ai zburat!

Tot in Mediterrania este un lac pe care se poate naviga cu un vapor si deasupra caruia au loc focul de artificii si proiectii la showul de seara. Un magazin de suveniruri foarte mare gasesti tot in aceasta zona.

Zona Polynesia ne-a surprins placut cu multe spectacole: dansuri la show-ul “Bora Bora” sau“ Aloha Tahiti”, show-ul de pasari “Aves del Paraisosau” si spectacolul de foc “Noches de fuego en Tahiti”. Aici fetele s-au plimbat cu mini-canoe, dupa care ne-am udat bine in Tutuki Splash – o barca cu mai multe banci, care coboara foarte repede si arunca un jet de apa in jur dar si peste cei aflati in barca. De acolo am iesit uzi bine, dar noroc ca era foarte cald afara si ne-am uscat repede. Exista si niste incaperi cu uscatoare unde cu o moneda de 2 euro reusesti sa usuci copiii la niste ventiloatoare cu caldura din pereti.

Zona Mexico, ultima zona are atractii mai mult pentru adulti, cu copiii pot spune ca am urmarit doar un spectacol frumos cu Tadeo Jones.

La capitolul atractii cu apa am lasat la final doua. Prima este Grand Canyon Rapids din zona Far West  care te stropea din toate partile (de pe apa din diferite mascot dar si din tunurile de apa de pe alei de unde turistii te pot stropi contra-cost). Recunosc ca ne-am distrat si noi stropindu-I pe altii din barci, dar fiind cald afara, te uscai repede. 

Ultima atractie cu multa multa apa este Angkor din zona Chinei care cred ca este inchisa iarna – unde fiecare persoana are o pusca cu apa si te lupti cu ceilalti din celelalte barcute. Si pe langa acest water-fight pe apa, mai participa si turistii binevoitori de pe alei cu tunurile lor de apa.

Ca o concluzie, parcul merita vizitat, mai ales ca exista o cursa speciala direct de la  aeroportul din Barcelona, iar zborurile low-cost sunt foarte multe catre Barcelona si la ore convenabile (noi am aterizat la ora 8.30 dimineata si ne-am bucurat de o zi intreaga in Barcelona). 

 

Ce mi-a placut:

- Show-ul de seara si focul de artificii

- Spectacolele din cursul zilei (este important sa verifici programul in harta parcului care o primesti la intrare si sa nu intarzii, noi am intarziat 3 minute la un spectacol de dans si nu am reusit sa mai intram, au inchis toate usile de nici nu stiai pe unde s-a facut accesul in sala)

- Amabilitatea angajatilor

- Hotelul si micul dejun foarte bogat

- Check-out-ul foarte simplu: deoarece la check-in era coada destul de mare, s-au gandit ca check-out sa nu mai existe. Nu aveai mini-bar in camera, deci nu aveai ce sa consumi de la ei si sa verifice, asa ca acele cartel personalizate cu numele nostru nu mai puteau deschide usa dupa ora 11, puteai doar sa mai intri in parc in ziua respectiva, dupa care ramaneau o simpla amintire!

 

Ce nu mi-a placut:

- Ora destul de tarzie a show-ului de seara, ora 22.00 (unii copii deja dormeau si pierdeau un spectacol atat de frumos iar cei care nu erau cazati in parc nu stiu cati mai rezistau pana la ora 22.00), dar pe alta parte ma gandesc ca proiectiile si artificiile nu s-ar fi vazut pe lumina, iar acolo se intuneca mai tarziu.

- Aproape la toate atractiile trebuia sa insotim copiii, nu aveam nici un moment de respiro, vrei nu vrei urci repede intr-o atractie ca nu primeste copilul singur si incepe sa planga ca el vrea acolo dar nu-l primeste fara adult. Doar in niste tractorase de la Sesamo am reusit sa urcam fetele fara noi.

- Toaletele nu erau cele mai curate, dar fiind foarte multi turisti, ma gandesc ca nu faceau fata angajatii

 

Info: costurile de cazare 2 adulti + 2 copii cu mic dejun inclus la Hotel Gold River 2 nopti + 3 zile de intrari nelimitate in PortAventura si o intrare in Ferrari Land au fost 550 euro de pe site-ul lor.

Noi am ramas cu amintiri frumoase si ne place sa facem topuri ale atractiilor, iar cinci locuri nu ne ajung pentru ca ne-au placut prea multe aici. Ne-am propus sa revenim peste cativa ani, cand vor mai creste fetele sa li se permita accesul in mai multe atractii !!!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.