ATRA DOFTANA – o evadare pentru parinti


Dragi mamici, daca doriti sa va bucurati de un weekend linistit in doi, fara nici o grija, fara galagie, scancete sau teme, atunci Atra Doftana este locul potrivit.

Avand doua fete, de 8 si 12 ani, cunosc destul de bine programul unei mamici intr-o zi de sambata: trezit, scos cainele afara, preparat mic dejun, pregatit copiii pentru inot sau alte cercuri extra-scolare, verificat teme, cumparaturi/piata, gatit, dus copilul la vreo aniversare si lista poate continua. Nu stiu daca vi se intampla la fel, dar eu uneori astept ziua de luni sa mai “respir”putin, chiar si la birou.

M-am uitat dupa locatii apropiate Bucurestiului si cum nu am fost niciodata la Atra Doftana, am hotarat sa-i fac o surpriza sotului si sa facem o iesire de weekend, fara copii.

Atra Doftana este o pensiune de 5 margarete, foarte frumos amenajata, situata in Valea Doftanei, la aproximativ o ora si jumatate distanta fata de Bucuresti.

Pensiunea nu este foarte mare: sunt 9 camere cu o priveliste de poveste, curate si frumos amenajate. Cladirea, proiectata de arhitectul Bogdan Babici a luat Premiul pentru arhitectura Best Design 2011, iar in anul 2013 Atra Doftana a fost declarata “Pensiunea Anului”.

Fiind doar noua camere, sunt mici sansele sa gasesti liber cu o saptamana inainte. Ni s-a recomandat sa facem rezervare cu o luna inainte pe timpul verii daca dorim sa gasim ceva liber.

In fiecare sambata are loc o degustare de vinuri prezentata de un sommelier, iar cina este preparata de Chef Raul Vidican cu produse 100% bio achizitionate de la producatorii locali sau din gradina proprie. Toate produsele sunt de calitate: de la cafeaua de dimineata Nespresso pana la sucurile naturale si vinurile de calitate. Acolo am mancat pentru prima data paine cu leurda si e chiar gustoasa! Tot acolo am mancat pentru prima data mini- papanasi cu gris, facuti dupa o reteta din Republica Moldova. Pentru noi a fost un rasfat culinar!

Semnalul la telefon si la internet este bun, motiv pentru care am stat linistita ca acasa fetele sunt bine cu Buni’, chiar imi trimiteau poze sa-mi arate cum gatesc ele prajituri.

La receptie gasiti jocuri de inchiriat (table, rummy si alte jocuri de societate), iar daca vremea este frumoasa puteti inchiria o bicicleta sau un caiac-canoe. Pe timpul verii se organizeaza drumetii pe munte, vizite la stana, la pastravarie si gospodarii taranesti, iar toamna excursii la cules ciuperci in padure.

Privelistea din fiecare camera, aerul curat, linistea si lipsa grijilor te face sa apesi butonul PAUSE pentru 2 zile, chiar si daca vremea nu este prietenoasa. Poti petrece o zi intreaga in sezlongul de pe terasa sau in hamacul de langa lac admirand acest tablou frumos.

Din punctul meu de vedere nu este o locatie potrivita pentru copii (au un leagan si o trambulina), dar apa este foarte aproape, iar terenul este in panta. Eu nu mi-as lasa copiii nesupravegheati la joaca acolo, nu-I vad in siguranta. Sunt alte locatii la munte potrivite pentru vacanta cu copiii.

In concluzie, Atra Doftana este o locatie de nota 10 pentru un week-end doar pentru voi, dragi parinti!!!

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.