Vacanta 2019 la Olimp


Suntem in #VacantaCuCopiii la Olimp. :)

Am ales Hotel Egreta si nu ne pare rau: este chiar pe malul marii (pe nisip cum spun eu), am scapat de drumul lung pana la plaja incarcati cu prosoape, galetuse si altele necesare pentru copii la plaja.

Camera este curata, renovata, au uscator de prosoape in balcon si chiar si plasa de tantari la usa de la balcon. Iar surpriza: la camera noastra dubla, din corpul de mobilier mai iesea un pat destul de confortabil. Noi am lasat-o pe cea mica acolo fiindca noaptea face ture-ture prin pat, iar acolo nu deranjeaza pe nimeni.

Hotelul are si un restaurant a la carte unde se serveste mic dejun, pranz si cina.

Langa hotel este si o terasa, Terasa Bicaz unde se mananca peste proaspat adus de un pescar in fiecare zi. Preturile sunt rezonabile atat la cazare cat si la mancare. La cazare este doamna Camelia Gavrila, foarte amabila care va ajuta cu tot ce este nevoie. Chiar daca nu gasiti camere pe booking, va recomand sa o sunati pe Dna Camelia Gavrila, gasiti nr. de telefon la contacte, Hotel Egreta si va cauta o camera pentru D-voastra. Eu am preferat corpul B care are plaja in fata balconului si la etaj din motive de siguranta. Camera a costat 210 ron/ noapte pentru 2 adulti si 1 copil. Am fost doar eu cu fetele, iar Bianca fiindca are 12 ani, intra la categoria adulti. Este o alegere buna pentru o vacanta cu copiii la mare si o cura de aerosoli: am dormit in fiecare noapte cu geamul deschis. In fata hotelului este plaja amenajata cu sezlonguri (20 ron/sezlong/zi), dar ai voie sa vii si cu prosopul langa apa sau in lateralele plajei amenajate.

In restul statiunii Olimp, in afara de Ciresica, Hotel Majestic si Hotel Cocor, aproape totul este parasit. Le povestesc fetelor de Amfiteatru, Belvedere si alte hoteluri si restaurante ca si cum ar fi istorie. Nici macar trenuletul acela nu mai ajunge pana la Olimp, se opreste in Neptun. Toate hotelurile sunt inchise, parasite, nici restaurante nu prea gasesti. Plus ca nici nu stii unde sa mananci cand ai copiii cu tine in vacanta, sunt foarte sensibili la mancare. Noi am ales Terasa Bicaz fetele fiind innebunite dupa peste, Ciresica care are mancare foarte buna si proaspata dar preturile sunt ceva mai mari (aici seara au program artistic), restaurantul Antique din Neptun (sau „La perne” cum ii spunem noi) unde am asteptat 2 ore pentru un suberek si 2 pizza.

La Pescaria lui Matei nu am avut sanse sa ajungem, dar am inteles ca astepti la fel de mult (daca vrei sa suni pentru o rezervare, nu raspunde nimeni insa vei primi un sms automat cu toate informatiile). Din Olimp pana in satul de vacanta din Neptun poti merge cu masina personala, taxi sau caleasca...sau pe jos.

Noi am ales caleasca intr-o seara, fetelor le-a placut foarte tare si a costat 30 ron. Satul de vacanta din Neptun mai are 4-5 atractii ruginite, insa fetele s-au bucurat si de ele. Este 10 ron/copil orice atractie, iar eu recunosc ca am avut emotii pana s-au oprit masinariile alea si au coborat fetele.

Ca si atractie, am mai vazut reclama la Circul Bellucci pe plaja din Lara Beach din Venus, unde ne-am propus sa ajungem si noi saptamana aceasta.

In concluzie, de la fata locului: este frumoasa plaja noastra, atentie unde mancati, iar daca ai norocul de un hotel ca al nostru pe malul marii sa vezi de la balcon cum rasare soarele si cum se oglindeste luna in mare sigur te poti bucura de o vacanta cu copiii reusita.

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.