O zi in ABU DHABI


Abu Dhabi este al doilea oras ca marime din Emiratele Arabe Unite, dupa Dubai. Cand spui Abu Dhabi, te gandesti la Marea Moschee (sau Moscheea Seicului Zayed) deschisa pentru turistii de pretutindeni. Intrarea este permisa doar cu un dress-code adecvat, fara haine stramte, barbatii cu pantaloni lungi, iar femeile cu pantaloni lungi, capul si umerii acoperiti.

Ne-am interesat ce zi a saptamanii ar fi mai potrivita pentru vizita si am aflat ca in orice zi, mai putin vinerea cand este inchisa cateva ore pentru slujba.

Marea Moschee este intr-adevar o perfectiune arhitecturala, marmura luceste in bataia soarelui si este impecabil de curata. Este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite si a opta cea mai mare moschee din lume.

Va recomand sa verificati la ce ora este turul ghidat, tur care iti permite sa intri in interiorul moscheei, locuri care nu le poti vizita fara ghidul lor. Ne-a raspuns la toate intrebarile si curiozitatile noastre. Fiind vorba de o alta religie decat a noastra, chiar am avut multe intrebari.

Am aflat ca:
- Moscheea contine cel mai mare covor din lume (masoara 5627 metri patrati si cantareste 35 de tone);

- Costurile pentru constructie s-au ridicat la 550 milioane de dolari, iar pentru realizarea acestei minunatii au muncit aproximativ 3000 de persoane;
- Candelabrele sunt facute integral din cristale Swarovski si sunt aduse din Germania;

- Curtea are 17.000 metri patrati;
- Poate adaposti 40.000 de persoane;
- Acoperisul este sustinut de 96 de coloane incrustate cu sidef;
- Are 4 minarete cu inaltimea de 107 metri;
- Barbatii stau intr-o parte a moscheei, iar femeile in cealalta parte (au si intrari separate);
- Ne-am descaltat la intrare, dar sosetele erau impecabile la intoarcere, atat de curate erau marmura si covorul;
- Au fost folosite 30 de tipuri de marmura;
- Constructia a inceput in anul 1996 laordinul seicului Zayed bin Sultan Al Nahyan si a fost finalizata in anul 2007;

Nu am platit bilet la intrare, a fost destul de aglomerat la verificarea dress-code-ului si un control foarte amanuntit al bagajelor le fel ca la aeroport (ni s-a oprit pana si jucaria Mirunei – o camila de plus, pe care am recuperat-o la iesire de la obiecte pierdute).

Am plecat fascinati de la Marea Moschee si ne-am indreptat catre Hotelul Palatul Emiratelor - cea mai scumpa constructie hoteliera din lume cu costuri totale de aproximativ 3 miliarde de dolari. Acest hotel este deschis publicului, asa ca ne-am oprit pentru cateva poze si o cafea. Manageriatul Palatului (care apartine in totalitate guvernului EAU) este asigurat de o firma germana – reteaua hoteliera Kempinski. Aici au loc multe conferinte guvernamentale care necesita conditii de maxima securitate atat fizica cat si informatica. Se poate izola complet reteaua interna a hotelului pentru a nu fi atacata de persoane rau intentionate. Nu ne-am putut plimba pe faleza hotelului deoarece era rezervata pentru un festival rusesc.

Altceva in Abu Dhabi nu cred ca mai este de vizitat din punctul nostru de vedere, mai ales sa fie atractiv si pentru copii.

La intoarcere ne-am oprit pe insula Yas, unde este atragatorul Ferrari Land si pista de Formula 1. De aceasta data nu am mai intrat in parc, il vazusem de curand pe cel din PortAventura, iar fetele nu au fost foarte incantate de roller-coasterele cu grad de dificultate ridicat. Auzisem de celebrul hotel prin parterul caruia trece cursa de Formula 1, asa ca am vrut neaparat sa-l vedem. Acest hotel este situat jumatate deasupra apei si jumatate pe uscat si ofera vedere directa la circuitul de Formula 1. Se pot inchiria masini si se poate merge pe circuit, dar nu a fost in planul nostru pentru aceasta vacanta cu copiii (aici va merge “tati” cu prietenii lui).

Ne-am oprit la una din terasele de langa circuit unde atmosfera era ca in Ibiza (muzica, alcool, super-distractie), am servit cina si ne-am indreptat cu masina catre hotelul nostru din Dubai.

Sper sa va fie folositoare informatiile din acest articol si va doresc o #vacantacucopiii frumoasa in Abu Dhabi!

----

Pentru articolul complet despre vacanta noastra in Dubai, click aici.

----

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.