DUBAI – o surpriza frumoasa pentru intreaga familie


Finalul de an 2018 am ales sa-l petrecem pentru prima data in viata intr-o locatie calda, fara haine groase si manusi. Cea mai apropiata destinatie si cea mai accesibila pentru noi este Dubai, asa ca am urmarit ofertele la Wizz air si am achizitionat 4 bilete dus-intors la un pret mai mult decat prietenos. Pana in Dubai am zburat 4 h 30 minute, cat ne-am uitat la doua filme de familie descarcate de pe Netflix de acasa.

Ne-am facut un program de vizitat pe zile, astfel am ajuns la 14 zile de vacanta sa putem vedea tot ce ne-am propus atat in Dubai cat si in Abu Dhabi.

Am inchiriat o masina de la Europcar (Toyota Avensis), masina care am ridicat-o din aeroport si care pe toata durata vacantei a costat 350 usd. Ni s-a parut mai ok pentru noi (2 adulti si 2 copii) sa avem o masina tinand cont ca parcarile sunt gratuite aproape peste tot, iar un plin de motorina este 80 ron!

Cazarea am avut-o la Hotel Ramada Jumeirah, intr-o zona pietonala, pe plaja, hotel ok, mic dejun bogat, curat in camera, ne lasau in fecare zi 4 sticle de apa plata sa avem pentru hidratare.

Voi scrie mai jos programul care l-am facut noi, cred ca am acoperit toate obiectivele atractive pentru o familie cu copii, urmand sa va povestesc despre fiecare in parte.


Toate rezervarile la obiectivele turistice le-am facut on-line deoarece pretul biletelor este mai accesibil si esti sigur ca poti intra la acel obiectiv in ziua si la ora stabilita.

Alcool nu se gaseste mai pe nicaieri (doar de Revelion am avut bere si prosecco), nici la supermarket nu se gaseste. La terase exista tot felul de "mocktailuri", un fel de shake din fructe intr-un pahar de cocktail frumos decorat. Totusi, o saptamana fara alcool nu strica nimanui.

Recomandari de restaurante bune:

  • The Cheescake Factory – este un lant de restaurante care se gaseste in Asia si America (in Europa nu am vazut nicaieri), cu mancare foarte foarte buna.
  • - Wafi Gourmet Restaurant – este un restaurant arabesc cu terasacu priveliste la Burj Khalifa si fantani, un restaurant foarte aglomerat, cu lista de asteptare dar si cu mancare gustoasa.


Plaja se poate face atat in dreptul hotelului, cat si la plaja publica. Temperatura a fost de aproximativ 28 de grade, asa ca am facut atat plaja cat si baie in mare. Seara se intuneca foarte repede, la 17.30 apune soarele si imediat se face intuneric. In unele seri, cand mai adia vantul am avut nevoie de un pulover, in rest doar tricouri si pantaloni scurti.

Banii lor se numesc dirhami si sunt aproximativ cat banii nostril la paritate. Noi am scos bani de la bancomat sau am schimbat dolari. Cu euro era mai greu.

Facilitati pentru copii sunt peste tot, iar camere de schimb, de joaca sau de alaptat gasesti la tot pasul.

De viza nu a fost nevoie, ni s-a pus o stamplila pe pasaport la intrare si la iesire din tara.

Ca o concluzie, Dubai-ul trebuie vizitat macar o data in viata, este altceva decat tot ce am vizitat pana acum, este un fel de Star Treck (la ei totul este cel mai: cea mai inalta cladire din lume, cel mai mare ecran led intr-un mall, cel mai mare mall din lume, autostrazi cu 6 benzi pe sens, totul este la superlativ).

Vacanta cu copiii in Dubai a fost o vacanta reusita (din categoria cea mai), cu multe amintiri frumoase!

 

 

 

 

 

 

 

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.