La SAFARI…in DUBAI


O zi din vacanta nostra in Dubai a fost rezervata pentru safari in desert. Am studiat inainte cateva agentii de turism care organizeaza safari si ne-am oprit la doua dintre ele: Arabian Adventures si Rayna Tours. Am verificat la receptia hotelului si am vazut ca au contract cu una dintre cele doua agentii alese de noi: Arabian Adventures, asa ca nu am am mai stat pe ganduri si ne-am facut rezervare.

Costul a fost 275 AED/persoana (aproximativ 285 ron), este acelasi cost cam la toate agentiile si programul lor este asemanator.

Noi am plecat spre desert la ora 15.00 de la receptia hotelului si ne-am intors la ora 22.00. Masina 4 x 4 care ne-a dus era un Land Cruiser de 6 locuri. Noi eram 4 persoane, iar in masina ne-am imprietenit cu un cuplu foarte simpatic din Johanesburg – Africa de sud, care venea de la alt hotel. Am fi putut sa platim ceva in plus si sa avem exclusivitate, dar nu ni s-a parut ca este necesar acest lucru. In plus, chiar au fost simpatici partenerii nostri de drum, am stat si la masa cu ei.

Dupa aproximativ o ora si jumatate de mers cu masina, am ajuns la prima oprire: Dune Bashing, unde ne-am plimbat pe dunele cele mai inalte si spectaculoase. Nu ni s-a facut rau, fetele au stat in spate si s-au distrat de minune. Muzica arabeasca era la maxim, noi tipam la fel ca in roller-coastere, iar soferul era super-simpatic si cauta cele mai inalte dune sau facea niste intoarceri de imbraca masina in nisip. Am trait acolo una din cele mai frumoase experiente!!! Ce adrenalina, ce distractie!!!

In jurul orei 17, ne-am oprit la un Desert Camp unde ne-am plimbat cu ATV-ul pe dune (a fost cu cost suplimentar aprox. 50 AED/30 minute, dar a meritat) si ne-am relaxat pe pernele lor traditionale. Daca veti merge cu ATV-ul, sa nu va uitati ochelarii de soare sau de vedere, altfel riscati sa va intre nisip in ochi.

Am plecat de aici in jurul orei 18.00, cand soarele asfintea, am vazut cele mai frumoase peisaje dintr-un desert (nici in poze nu am vazut asa ceva: culorile care le avea nisipul in bataia razelor de soare la asfintit erau parca din povestile “1001 de nopti ale Seherezadei”) si am ajuns intr-un campus pe nisip unde am servit cina si am urmarit un frumos spectacol de belly dance, fire show si tanura show. Atat cina cat si acest program artistic au fost incluse in pretul excursiei. Am stat pe nisip, pe pernele lor traditionale si am mancat la niste mese mici si joase 100% stil arabian. Cina a fost destul de bogata si de gustoasa: salate, humus, orez, frigarui de pui si vita, desert- orez cu lapte si prajituri. Femeile aveau mancarea (bufet suedez) pe o parte a scenei, iar barbatii pe cealalta parte. Toate bauturile racoritoare erau incluse in pret, iar cine dorea bere sau vin avea posibilitatea sa-si cumpere de acolo. Apa plata era imbuteliata in niste pahare de plastic, cum este iaurtul la noi. Parca nu prea imi venea sa beau apa din acele paharute de plastic, chiar daca erau sigilate.

Tot aici ne-am plimbat si am facut poze cu camilele, am facut poze cu soimul, iar cine dorea avea posibilitatea sa-si faca tatuaj cu hena.

Cat de inalte sunt camilele, wauuu!!! Ne- am asezat pe ele, iar cand au inceput sa se ridice am intrat putin in panica, ziceai ca nu se mai opresc. :)

Dupa doua ore de voie buna petrecute aici, ne-am indreptat catre hotelul nostru din Dubai, bineinteles cu doi copii adormiti deja in masina dupa atata “zbenguiala” pe dunele de nisip.

Daca ar fi sa mai mergem in Dubai, cu siguranta as mai repeta aceasta experienta frumoasa: safari in desert nu trebuie sa lipseasca de pe lista vacantei in Dubai!!!

----

Pentru articolul complet despre vacanta noastra in Dubai, click aici.

----

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.