Dubai Miracle Garden & Burj Khalifa


Am rezervat prima jumatate de zi pentru a ne plimba printre minunatiile din Dubai Miracle Garden (www.dubaimiraclegarden.com).

Peste tot vezi aranjamente florale, mascote imbracate in flori, arcade multicolore si multe foisoare unde poti petrece adevarate clipe de relaxare. Recunosc ca mi-am luat o cafea cu aroma de cardamon, preparata la nisip, m-am asezat pe o banca si am inceput sa-mi clatesc ochii cu toate acele minunatii. Nu prea stiu ce se intampla vara, cand sunt caldurile acelea mari, dar acum aratau exceptional toate aranjamentele florale. Biletele le-am achizitionat de la intrare: 50 AED/adult si 40 AED/copil pana la 12 ani.

Printre atractii, ne-au impresionat cel mai mult:

- Avionul Airbus de dimensiuni reale 1:1, imbracat in flori. Are peste 500.000 de flori asezate pe cea mai mare structura de flori construita vreodata intr-o gradina botanica, motiv pentru care au intrat in Cartea Recordurilor, in decembrie 2016.


- Disney Avenue, unde ii poti intalni pe Mickey si prietenii lui multicolori si parfumati de la sutele de flori de pe ei.


- Cascada de flori sau “paradisul pierdut”
unde poti gasi case de flori sau bungalouri frumos decorate.
- Pasajul de flori in forma de fluture, foisoarele care iti dau impresia unui coltisor din Hawaii, ceasul urias de flori si plante cu diametrul de 15 metri sau pisicile si elefantii uriasi imbracati in plante sunt alte atractii deosebite ale parcului. Puteti sta la o inghetata si sa admirati pentru cateva ore aceste frumuseti, veti pleca de acolo mai relaxati!

Pentru dupa-amiaza ne-am facut rezervare on-line cu doua saptamani inainte (este mult mai mic costul biletului daca se achizitioneaza on-line si din timp) pentru Burj Khalifa (www.burjkhalifa.ae), cel mai inalt turn din lume cu o inaltime de 829 metri si 154 etaje. Costul unui bilet a fost 170 AED/persoana si am avut acces pana la etajul 125.

Va recomand sa alegeti ora 17.00 pentru vizita asa cum am facut si noi (este cea mai cautata ora, se ocupa cel mai repede on-line). Puteti sa va bucurati intr-o ora de priveliste atat pe lumina cat si pe intuneric , dar si de un apus de soare in desert. Toate acestea intr-o singura ora, de la 17 la ora 18. O experienta inedita a fost si saritura de pe Burj Khalifa cu ochelari VR, pentru adulti. A fost totul atat de real, incat nu ne-am revenit 10 minute dupa aceea.

Intrarea se face prin Dubai Mall, acolo unde exista o parcare subterana foarte mare si unde ne-am lasat si noi masina. In acelasi mall este si Kidzania (www.kidzania.com), un urias loc de joaca pentru copii, unde cei mici pot incerca diverse meserii ( curieri DHL, medici, actori, bucatari, receptioneri, pompieri, patiseri) si sunt rasplatiti in bani numiti kidzani cu care isi pot achizitiona jucarii din magazinul aflat la iesire. Kidzania este un lant international, se gaseste in peste 20 de tari si are peste 9 milioane de vizitatori anual).

Dar, sa revenim la Burj Khalifa. Am ajuns in varful turnului, la etajul 125 cu liftul intr-un minut. A fost extrem de repede si de silentios, nu mi-am dat seama cand am ajuns in varful turnului. Am stat acolo cam o ora, am facut multe-multe poze, am vazut fantana de jos luminata, am cumparat suveniruri cu turnul Burj Khalifa ( mi-am dorit sa fie chiar de acolo, din varful turnului), apoi am coborat un etaj mai jos unde este si o terasa exterioara. Am mai stat si acolo cam 20 de minute, am admirat Dubai-ul de la inaltime, dupa care ne-am oprit la Wafi Gourmet Restaurant din Dubai Mall sa ne mai bucuram inca o data de delicioasele produse arabesti si lipia la cuptor foarte gustoasa. Pentru o masa la terasa se face o lista de asteptare, dar nu se asteapta foarte mult.

Daca puteti sta mai mult in zona, veti vedea ca melodiile fantanii arteziene sunt diferite din 30 in 30 de minute, ele se repeta la aproximativ 3 ore. Chiar si proiectiile pe turnul Burj-Khalifa sunt diferite.

A fost o zi minunata, plina de experiente frumoase, de neuitat!

 

----

Pentru articolul complet despre vacanta noastra in Dubai, click aici.

----

 

Nu sunt comentarii la acest articol!

Adauga un comentariu

Comentariile care contin injurii, un limbaj licentios, instigare la încalcarea legii, la violenta sau ura vor fi sterse. Ii încurajam pe cititori sa ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate.

Introdu numarul din imagine:
security
Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie Vacanta cu copiii la marea noastra in vreme de pandemie

Dupa atatea luni de stat in casa cu copiii, am dat o fuga la mare in weekend-ul trecut. Atat de mult isi doreau fetele sa mearga la mare, incat au facut si un catecel “Vreau sa merg la mare, sa imi fac bagajul, ca nu l-am mai scos, de aproape tot anul…”.

Un weekend la Porumbacu Treehouse Un weekend la Porumbacu Treehouse

Un weekend petrecut in copac :), intr-o casuta numai a noastra. A fost o surpriza foarte placuta sa vedem peisajul, sa ne bucuram de paraul care trecea prin fata casei sau sa ascultam ciripitul pasarilor.

Cauta un review



Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.